[求指點] 炒股蝕左3X萬

447 回覆
505 Like 193 Dislike
借左屋企人錢炒股
一開頭long call 賺左小小
然後唔知驚 試下炒末日call 點知第二日撞正科技股回調 蝕左1x萬
之後唔信邪 再炒多次末日put 原本可以平倉 就係諗住賺多幾蚊 點知唔夠幾分鐘彈返上去 又蝕多1X萬
再加埋個幾日止蝕左正股 呢家total loss左36萬

呢家好灰 唔知點算 冇同屋企人講 諗住自己儲錢私底下慢慢填返比屋企人
原本只想快d賺到第一桶金同女朋友結婚出去住 呢家黎緊兩年都係還債...唉...

小弟已經知錯 幾個星期都訓得好唔安落好内疚
已經決心唔再玩option 想買返正股投資減輕下
但呢家個市唔知牛定熊 捉摸唔到 求各位ching/過來人指點小弟應該點做好
賭仔心態
打多幾份part time還錢
儲錢腳踏實地重新黎過 其實好小事啫
抵死
同爸爸借多100萬囉
借多50萬
買filecoin
我之前跟cup sir揀股都賺唔少,有興趣自己搵,費事俾人話賣廣告
妄想一朝發達咪咁
三十幾萬姐
慢慢泥
人生咁長
股票咁易發達就無人要返工啦
唔好賭仔心態
加油
末日期仲玩long side就一定柒啦
啲greek識曬未 long short個特性明唔明
strategy 識唔識用
咩都唔識 輸左無人幫到你
樓主幾多歲?
後生當學費吸取經驗
你返唔到轉頭,唔好掂股票

你好快會嫌賺得小,又黎賭過
咁後生輸36萬 買正股唔會追到
建議借多36萬買鋪大
問老豆拎錢搞掂啦
想穩陣買

1. Faang + msft
2. 低pe + 穩定eps增加(>10%)既股
3. 指數etf
咁易知短期升跌就無窮人啦
借左屋企人錢炒股
一開頭long call 賺左小小
然後唔知驚 試下炒末日call 點知第二日撞正科技股回調 蝕左1x萬
之後唔信邪 再炒多次末日put 原本可以平倉 就係諗住賺多幾蚊 點知唔夠幾分鐘彈返上去 又蝕多1X萬
再加埋個幾日止蝕左正股 呢家total loss左36萬

呢家好灰 唔知點算 冇同屋企人講 諗住自己儲錢私底下慢慢填返比屋企人
原本只想快d賺到第一桶金同女朋友結婚出去住 呢家黎緊兩年都係還債...唉...

小弟已經知錯 幾個星期都訓得好唔安落好内疚
已經決心唔再玩option 想買返正股投資減輕下
但呢家個市唔知牛定熊 捉摸唔到 求各位ching/過來人指點小弟應該點做好

因為輸錢而停止
咁你已經輸左
追求Option嘅道路仲有好遠
多謝你
你唔係炒股
你係賭緊錢
博盡無悔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞