無牌獸醫|老虎狗絕育變切腎 影片揭多宗手術助護操刀 義工斥:獸醫界敗類!

99 回覆
79 Like 0 Dislike
https://hk.appledaily.com/breaking/20210402/AWIKRKAW2RDUFIYJJYWLYF4PSE/

動物不幸遇上醫療事故,主人要追究困難重重。多名狗主經西環一間動物診所絕育後,接連發現手術失誤,卻遭獸醫管理局告知,要苦候最少4年才能完成投訴調查。女狗主4年多前帶愛犬絕育摘除睪丸,惟牠2月竟因睪丸癌離世,檢驗後更發現只剩一個腎臟。診所解釋,文獻顯示有狗隻有三個睪丸,但有獸醫稱聞所未聞,另不排除有人誤將腎當睪丸切除。《蘋果》追查得悉,涉事診所多年來涉醫療事故,包括絕育後誤紮尿道、遺漏卵巢、令傷口發炎含膿。另記者取得診所內片段,驚揭多宗手術懷疑由助護操刀。有知情狗義工怒斥:「佢哋真係獸醫界嘅敗類嚟,害咗好多動物!」涉事助護除涉無牌行醫,甚至虐畜,最高可判監三年。

柏雅又上新聞等咗一年終於有 善有善報 惡有惡報 時辰到啦睇吓今次你點兜
真係敗類嚟...
無牌行醫出事再屈隻狗有三個睪丸...
呢間野最核突係唔肯認錯
仲有假針卡啊屌你老母
獸醫同隻狗加埋有五粒睪丸……
當日盲撐柏雅嘅連登仔死忠出嚟發表兩句啦好嗎
都唔好話連登仔 直頭佢fb啲top fan都消失晒 試吓掉兩個西瓜搵唔搵得返嗰陣時好撚串㗎 依家真係唔知去晒邊
終於有今日
哇cls,咁撚無良
貼番果幾個舊post出黎
狗仔好慘
冇人理
Push
Push 上熱門
真係唔撚明點解絕育要摘除睪丸,點解唔可以做結紮手術,希望全世界捉動物去摘除睪丸嘅主人都有同樣嘅下場
而家柏雅開始禁聲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞