mhr 大錘交流

924 回覆
28 Like 20 Dislike
點解大錘冇乜片睇咁
主力輸出唔係儲3大地?
我仲好似mhw咁用開儲3大地hit & run
想問今版通常點連/點輸出比較好
應該係想引隻怪個頭擰向自己
YOUTUBE大把
你想睇咩?
主力 = 虫技

大地都係平時HIT AND RUN 冇變
不過你RUN緊既時間一定夠你儲到3
所以完全冇集中既必要
https://youtu.be/jyFQ9RwQppk

英文/日文會多d
姐係ZL+X 同ZL+A嗰兩招?
好難用 未玩慣好少用添

X 多數都係用鐵虫回轉, 可對空+拉距離,好好用,另一招扑火車好睇唔好用,冇咩人會用
A 就冇得變,但一有CHANCE即跳起扑落去, 2HIT 輕鬆過千
攻擊模式
儲氣攻擊會唔同左
鈍器技唔係要黃斬最好?
點解有白斬1.32 X 超會心1.4 唔玩
走去玩鈍器1.1。。。。
你又岩
不過鈍器技淨係要3格, 同埋負會心本身高攻
最尾都係要睇下點砌先最好
可以好肯定,現時白斬迅龍鎚基本100%會心情況下
點砌都唔會用鎚玩鈍器。。。。
其實綠斬就得,不過藍斬果度的確晒左鈍器能手個技能
我有玩,純粹見上面有人話玩鈍器流,所以砌左套野比大家參考下。
大約計一下, 當你多出黎果d 技能格用曬加攻擊
迅龍鎚180攻*白斬1.32*超會心1.4 = 332.64
卵鎚260攻*黃斬1*鈍器技1.1*攻擊(lv7)1.1( & 基礎攻+10) = 326.7

都做到差唔多攻擊力, 如果打打下無左白斬應該就同卵鎚差唔多
迅龍鎚180攻*白斬1.32*超會心1.4 = 332.64
卵鎚260攻*黃斬1*鈍器技1.1*攻擊(lv7)1.1( & 基礎攻+10) = 326.7

呢條式詳細係點計出黎?有D唔明

同埋點解
佢冇攻7?
迅龍鎚自己都無100%會心
d 會心技換左做加攻技lo
你冇計心眼上去,心眼lv3可以對堅硬部份既傷害變1.3倍,計埋打出黎應該更加高
迅龍鎚基本都係講緊
攻7弱特3超會心3。。。。

有100%會心之餘攻7都係有的。。。
問題係你唔會用鎚打頭以外既位
所以咪話係大約....
我都未諗到鈍器要點砌裝
玩鈍器又要埋心眼既話
加攻既技比盡你有神石去埋攻7
已經冇會心可言

所以就算迅龍鎚去到藍斬都係大力過佢好多
https://youtu.be/COFSypj9Vvg

呢套好似幾正
迅龍鎚用到悶悶地我都想拎其他錘扑下
都係,但係用嚟打土沙龍、岩龍之類都應該幾唔錯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞