[喜蓮騏星勇猛神駒] 四月五日沙田草地日賽十場賽日討論區I

1001 回覆
0 Like 1 Dislike
𠝹波帶
「友盈友福」貴為英國中央公園錦標殿軍,曾負一級賽冠軍「大地光芒」兩個多馬位,今場強配巴度不轉途程,未嘗不可脫穎而出。
又吹奏呢啲馬
隻狗餅之前跑都未識跑 減咗廿分
上場叫做識追下馬
嗰年嘅Middle Park除咗Earthlight同Golden Horde 全部都係垃圾

咩Mums Tipple, Monarch Of Egypt, Lope Y Fernandez 冇隻掂
電路七號點解要搶住狂放?
我想馬會唔好吹奏呢啲馬
蘋果要搵野寫下啫
狗會自己冇吹奏

昔日購自岳伯仁陣營的WAR FRONT子嗣「喜蓮巨星」來港服役後亦贏過遮打盃,不過以紙上賽績計,「友盈友福」只屬岳伯仁倉內二三線角色,唯一頭馬只於初出處女馬賽,之後連番挑戰分級賽(本會譯名為「海神明」)俱以冷門姿態上陣,最佳成績是於一級賽中央公園錦標得第四名,負於頭馬兩個半馬位。WAR FRONT子嗣在歐美表現優異,且泥草皆宜,「友盈友福」全兄弟FAYDHAN縱然只於表列賽上名,退役後亦獲垂青轉作種馬。「友盈友福」曾勝鄧多克膠沙,亦於乾快場地上名,或適合本港競賽環境,但曾在一級賽跑近令到目前起步分偏高,出賽初期宜先觀望。
Coolmore唔係隻隻賣出嚟嘅都係Russian Emperor
好心就咪啦
兩歲跑十次先得1W
點吹奏呀
應該係話第一次贏完就冇贏過
【海外賽事攻略】大阪盃賽馬日

2000米國際一級賽「大阪盃」,三冠馬王「鐵鳥翱天」強勢出擊!
呢匹星級名駒,上年先後勇奪「菊花賞」、「日本打吡」等頂級殊榮,小休幾個月後再次上陣,能否保持勇態呢?
而2020年JRA最優秀短距離馬「放聲歡呼」,棄跑「高松宮紀念賽」,首度挑戰中距離途程,又會有點嘅發揮呢?
評馬人梁浩賢、蔡俊佳及黃楨淘同你一齊備戰!

立即收睇《海外賽事攻略》:
第一節:https://bit.ly/3md8G5T
第二節:https://bit.ly/3cISwOw

#海外賽事攻略 #大阪盃 #鐵鳥翱天 #放聲歡呼
Vancouver仔贏2000
早晨
唯獨愛你配何澤堯爭女皇盃
https://lih.kg/2473083

單打獨鬥,賽績優秀?
你allin?
唔好孤注一擲呀
大阪盃馬會冇得投注?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞