「芒亨迷」墮屠龍騙局 逾70人中招被呃20萬元

171 回覆
461 Like 7 Dislike
仲要再呃多1千保證金貪得無厭

死黑警會開file先算
開左都可以證據不足
就係因為走得甩先呃極都有呢D page
正常鋪頭邊使咁講
係咪唔想經寶源買呀?
同之前報叫雞保證金一樣
防止送貨員被打劫或性侵?
19才子打咩game
如果今次拉唔到人 ... 會唔會真係? .......
啲錢分左一半比大sir

你夠膽就問佢攞

不過呢個大sir最近好似入左國安製
冇講錯 所以淨呃年輕人
唔玩洗死咩
認真答你啦,D户口買返嚟,唔洗支那人開,揾下道友開咪得
呢啲垃圾page假到咁都有人信
佢認左又點,你吹得佢脹咩,佢講緊叫你交多1千蚊保證金
到時真係上庭,任佢地講話出黎交收會比返保證金都得
事實係你地有無先比或者比完出黎交收無拎返? 無人實際比左之後再去拎貨,咁就真係任佢UP
但佢講依句野就有問題啦,即係賄賂
其實係報ICAC先,因為佢自己聲稱比左錢,即係有賄賂
重點係最尾嗰句
呢啲騙案一定隔咗幾浸,啲錢兜幾個圈先落到騙徒手中,只要出咗海外,要 trace 都麻煩。

呢類型手法用咗好多年啦,就算而家買 next gen console 面交 + 親身去藍店拎貨都怕比人呃...仲要網購...
佢係支付俾蟼謊定蟈胺去擺平呀
芒亨撚真係特別on9
真 毒撚loser圍爐玩低能game
老實講當年我玩巨商比人呃錢
最後有拉到人
D錢(3000$左右)都拎得返
但要差唔多9個月時間

不過可以捉到呃學生哥錢嘅人 耐少少都ok
咁起碼你都會拉到道友啦
呢d 詐騙唔係第一年發生啦
已經好幾年日日有, 如果有做野點會仲有咁多acct 用

另外依家d 黑道搞d 外圍又係, 明刀明槍出哂廣告出哂宣傳, 銀行轉數快出入數, 有冇聽過話拉到人?

懷疑根本呢d 係班狗有份搞
報狗有撚用咩,香港剩係得一條法例叫做國安法,其他點會理
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞