網購詐騙page又現身,估下今次mhr限定版主機可以呃到幾多人?

131 回覆
68 Like 4 Dislike
無買,不過幫推
好人一生平安
騙徒今次幾快手
相信個page1星期內就會消失
要報警好快手啦
賺得好快手?
可能已經賺左幾十萬
上次比人踢爆都係過1個月先刪post
今次1日就刪
睇黎已經賺夠準備潛水等下次
佢block人block得幾快手
話佢呃人d留言5分鐘內就唔見晒
https://www.facebook.com/groups/389520208728543/
原來仲有其他騙徒page既苦主group
我搵到既都係冰山一角
大家網上購物真係要注意安全
呢d page其中一個做得起既原因係班比人呃既怕講出黎會比人笑

比人呃既當交智商稅算啦
唔面交得都係搵笨
係得係唔用 樓主行得好前
重諗住出去買,好彩咁岩見到幫推救世人
Game迷小心|「芒亨迷」墮屠龍騙局 逾70人中招被呃20萬元

https://hk.appledaily.com/breaking/20210331/AEVI7VTHEZGUDLW2X5Y7C3EBJM/
見到個個都話報警

原來比幾萬蚊又可以繼續呃
終於上蘋果
上次單野得hk01報
樓主真係拯救世人
嘩 已del page
又有一間新既
騙徒最新page
Japan Shop Online
https://www.facebook.com/Japan-Shop-Online-107670514356751/

騙徒特征1:
通常page名都日本乜乜代購
個PAGE永遠只會講有咩新貨可以訂,全個page只有官圖,完全無到貨通知。

騙徒特征2:
明明全世界截晒單,你問佢咩都會話有貨,出面炒到上4000,佢都會原價3000比你訂到,便宜莫貪阿大佬!

騙徒特征3:
永遠只有電郵同手提可以聯絡到佢,無地鋪
交易只可以支那wechatpay,支付寶,payme
要佢比銀行戶口會有十萬個理由唔比

騙徒特征4:
買咩都好,落完訂金(全價),仲要你比1500運費保證金,你唔係真係比呀?

騙徒特征5:
你多數會喺facebook廣告見到佢地,內容千篇一律官圖簡介,最快試佢係咪呃人就去佢fb留言"呢間野呃人",多數5分鐘~30分鐘內就block左你
唔好咁講,之前見過提醒下大家姐
搵錢唔易呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞