經濟平民錶討論區 (9)

50 回覆
9 Like 1 Dislike
平玩買呢隻,點睇?
推一下
女裝錶唔熟,不過我考慮過Orient Bambino 女裝,我考慮過買俾自己做dress watch,36mm, 有唔同顏色,價錢都2000以內,我覺得玫瑰金色好pink 好少女,希望你阿妹鍾意。orient 係性價比高嘅錶。

不過我建議錶都係俾本人睇完,去錶店睇完實物,試戴後先決定買唔買。好多細節位上網睇唔到,而幫人買,人地又未必鍾意,人地又唔好意思扔。

https://wornandwound.com/baselworld-2019-first-look-at-the-new-36mm-classic-date-bambino-from-orient/
Flieger 買stowa 定laco好?
唔係好識機芯點為知好
10-20k
應該揀Longines/ Nomos Glashütte
除非你買laco貴果條line,如果唔係就stowa
你style係點?

兩隻要晒
點解type b 要laco唔要stowa嘅
https://www.facebook.com/116214575870/posts/10159099573130871/?d=n

想問下呢d錶其實o5ok
我認我毒,但新手想買隻表試下戴唔想咁貴
啫係爛錶款?
因為本身買左隻stowa type a, 所以之後laco買type b
買original 條line, 唔好買basic
推一下
唔建議卡通錶,你好快就會厭,而且人哋認到個卡通,可能會笑你。而且卡通限量版會貴啲。

Citizen 都有好嘢,但揀啲樸素外表嘅,功能又佳,又可以長戴,節省你唔少金錢,外表又唔會太差
唔該想問下各巴打,近排想買返隻鏤空機械錶玩下,4000budget ,想問下eonqi 同Selene watch 掂唔掂?

因為想自己設計,市面現成嗰啲好難完全啱我心水,一係仲有冇其他牌子選擇?
Eoniq 幾好,支持下本地工藝,愛國用國貨。可以去佢店試下先決定。

其實鏤空錶都係外表,只要隻錶行得又好睇,無話咩質素。
多謝巴打解答
星期日又開,呢隻計埋運費都抵玩嘅

請問咩網買? 幾錢? 呢隻名牌黎。
https://www.timefactors.com

登記 newsletter,下次開賣前會有 email 通知
唔算名牌啦,佢買咗個牌子再出錶啫
有無人買過Oceanx ?
想買佢隻sms1017
想知佢個機芯玩幾多年會打柴
最後買左蝦仔

女仔戴呢隻會唔會太大?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞