圖表分析 PR 點用 All Talk No Action 洗你腦,用 meme 指導你既思想 (2)

246 回覆
120 Like 32 Dislike
excel 唔會放出黎,summary 見 #1,raw data 如下:

我係上一個post問左 點解無人討論個pr洗腦 反而討論個樓主係唔係黃世澤

我真係o撚左
連狗點止放任,賣週邊食人血,五毛就唔理
巴打 你係小數入面會真討論既人 我佩服你
擇曬名未啊,爛牙佬
推post都唔得
上個 post 班五毛推爆左 1001 整沉左個 post 就鳥獸散,轉個頭話個 post 有水份,又一個 PR 技巧,學野
多謝分享
然後貼起隔離 post抹黑人
無錯 佢個 post 慢慢推可以長留時事台,title 又有我名可以 google search 整臭你個名 但我個 post 就沉左無人睇到班 pk 點帶風向
你咁問得呀?小心你又畀人屈澤,或者屈澤粉
屌 都唔知做乜撚 明明係值得討論既顯題目
理得邊個人做research
我d post 不嬲係咁
起我底睇下我去開咩台 我好少回時事台啲post
我見個post係講pr帶風向 想知佢用咩手法 下次自己追post個陣分析下咩資訊係岩

我屌佢老母 一大班人就屈樓主 我唔知邊個叫黃世澤 更加無興趣知樓主係邊個 但我知個post好重要 想討論下

點知比班人破壞晒 我唔知佢地有無心 但係我肯定佢地唔想比人討論落去
資訊性既野 事實就係事實 1+1=2 林鄭講出黎就唔可信?就唔係事實?
你可以睇翻我之前篇文《有關 BNO 出現極端分化現象 - 個別 POST / USER 細心分析》https://lih.kg/2408756 入面 《五毛選擇性回覆激化矛盾,阻止正確資訊傳播》果段

你就知點解佢地咁推 post
仲要一堆波台常駐五毛
我就係知依個問題好嚴重 但無諗過已經去到依個地步
咁有晒統計 都會有人想知點做出來
可能會想討論呢
我只係提出一個討論方向
gogo push
oh thanks a lot
我上個 post 有寫過 methodlogy

好問題,methodlogy 我本身想寫,但唔夠位 del 左:

1. 數據係人手 search 指定關鍵字搵出黎,關鍵字如下:
1. 布林肯
2. 印太
3. 制裁
4. 緬甸
5. 歐盟
6. 英國
7. 海軍/軍艦/炮艦/軍演
8. 澳洲
搵完之後再將佢地歸類為 觀點、譴責、行動 同 軍事 四樣野

2. ATNA 回覆包括左譴責同遷怒西方唔行動既字句 All talk no action、all talk、指出西方無行動 等等 既回覆 (但暗示同抱怨係無計落去)

3. 引戰 係侮辱抗爭者、踩港 係用其它地方抗爭者去指香港抗爭者無用/垃圾 etc (唔同意樓主只係觀點/取向唔同,唔會放落去當引戰)

#445 - 圖表分析 PR 點用 All Talk No Action 洗你腦,用 meme 指導你既思想 https://lih.kg/sFhrxKX
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞