德州拉麵店現「返中国啦」「功夫流感」 塗鴉

147 回覆
420 Like 8 Dislike
又係呢啲小學雞討論

從來大家嘈嘅嘢就唔同
一邊講緊鬼佬知中國人同香港人有分別
另一邊就講緊鬼別唔知點識別兩者

即係香港人知英國人同美國人係唔同,但唔代表香港人識分辨兩者

如果人地覺得你係中國人,你咪同人講係香港人囉
如果開鋪嘅就掛幅banner出嚟,寫自己係香港人之餘再屌柒埋中國人,當然唔係100%work,但現實呢個世界有咩係兩全其美,既然你自己係唔歡迎中國人,咁點解你仲想企喺中國人嗰邊諗嘢?精神分裂?
好心唔好再用亞裔呢啲垃圾字啦
啲人以為香港屬於日本㗎
你話比佢哋聽香港屬於日本
唔識分咪教佢分囉
你唔識分蝗蟲
你又歧視蝗蟲
哇 係傳說中既委任証
有冇喺出邊住過?
佢哋d far right 唔喺反共 係由細到大都睇唔起黃皮
不過平時有法律管制+無人支持所以唔出聲
而家大條道理歧視你 佢理9你係咪中共人
打撚7左你先算

要攬炒
之後又話要移民
移民俾人歧視
又拍曬手掌
好啦我當你留低
一 唔夠抽 要抗毒
二 又話做順民
個個都精神分裂咁
如果咁搞,最後本身歧視嗰班鬼佬只會繼續歧視,左膠就鄙視你 你睇Andrew Yang嗰單嘢就知
你係真係同佢地相處過定一日係度圍爐?
會話比人歧視基本上係圍爐撚或者玻璃心
你呢個咪即係Andrew yang 舊年講話叫亞裔美國人積極表現美國特質個講法一樣,你睇吓佢比人屌成點
https://theinitium.com/roundtable/20200408-roundtable-international-Andrew-Yan/
最慘我哋港燦都係黃皮膚黑頭髮
夾夾埋埋喺外國住左10年你話?
我都多正常鬼佬frd
但係100個有1個 far right
就已經足夠威脅你嘅人身安全
同far right 講道理=同isis講耶穌
鬼佬識分中國同香港人
Lmfao, go to facebook, you don't need to be there, be on social media get a taste of what is like talking with them. 不斷話係香港人,人地都當你fucking commie. 算啦,不過多數鬼佬都正常,睇少D連登,圍唔圍爐doesn't matter, 現實世界仲殘酷過網絡世界
唔睇內容仲喺到懶醒。
柒到...
你上小d網真係去住下唔圍爐做當地人既野先講啦
白人都唔識多個就話人歧視
話左全世界捕獵支那狗
見一隻捕獵一隻
從來冇話過人歧視,只係唔否認有人歧視你,online 都可以有 racist remark, 我都試過比人話係covid spreader, commie 因為佢見到我係from hk Facebook profile, 唔好誤解我。歧視好正常,上年 Donald trump 成日 China virus China virus, 好多鬼佬當真,話Asian 點點點。巴打你住外國?
連登仔:外國人分唔到中國人同香港人,我地都係中國人啊屌
全世界反華已成事實
醒目既應該學當年日本城咁
同支那劃清界線
越南人黎
規定中國人一定要釘枝中國旗係身,佢地咁愛國一定好開心
係加去過唔少地方,朋友都好多係唔同國家
咁講,好多時我唔會講係歧視,因為本質唔係
好似香港我地叫人鬼佬,佢地點回應就係我地應該既做法。好多野本來根本無惡意
而總合個人及朋友經驗,融入當地生活係完全無錯既事,同時唔好比人講唔出聲,基本上要表現立場,反共反支好多時化敵為友,外表分唔到但你自己解釋清楚就得。而網上既就算相係白人背後都可能係支國網軍,真人接觸比較重要
美藉越南人好多係南越遺民,反共架
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞