一人一個小巴落車站名奇怪叫法

871 回覆
2915 Like 28 Dislike
邊到奇怪?唔係咁叫仲可以點叫?
新中華有落
金花有落,11座有落
北葵撚
唔出聲 扮唔係我撳
趙醒楠有落
麗斯戲院 執左廿年
太子? 成日聽但唔知係邊度
肉丸有落

個fd住彩雲
港大?
依家啲學生好似唔再叫黃克競有落,多數嗌西閘或者地鐵站
停紅綠燈唔落得?
求教
赤泥坪
你大陸仔?定新會然
水喉頭 聽左好多次先聽得清楚
聽過信箱位有落
374D section 33:
33.乘客上落
(1)除非按照有關服務的客運營業證所指明者,否則專綫服務的公共小巴司機不得停車讓乘客上落。
(2)非專綫服務的公共小巴司機不得停車讓乘客上落,除非 ——
(a)在公共小巴站或公共小巴停車處;或
(b)乘客有要求或有意乘車的乘客示意。
(3)除非按照有關服務的客運營業證所指明者,否則公共巴士服務的公共巴士司機不得停車讓乘客上落。
(4)除非在先前已協定的租用合約中指明的地方,屬第38條所指被租用的公共巴士或公共小巴的司機,不得停車讓乘客上落。
(5)的士司機不得停車讓乘客上落,除非 ——
(a)在根據第30條指定供的士使用之的士站;或 (1984年第261號法律公告)
(b)乘客有要求或有意乘車的乘客示意。
(6)本條不得解釋作為 ——
(a)允許公共巴士、公共小巴或的士的司機,為了讓乘客上落而在本規例、《道路交通(交通管制)規例》(第374章,附屬法例G)或任何其他成文法則所禁止的地方停車,或以該等規例或法則所禁止的方式停車;或 (2015年第3號編輯修訂紀錄)
(b)阻止公共巴士、公共小巴或的士的司機,為了使根據第56條被下令離開該車輛的任何人能夠離開而停車。
搭巴士訓醒,差啲訓過龍大叫前面巴士站有落
成車人望住我
小巴佬: 恆大.睇住跌死你啊
廣東省有落
不過而家冇人咁講
正想講 新蒲崗人
雙黃線前有落
試過係上水搭小巴入元朗,全部都係經嗰啲鄉村路
次次有人嗌落車都係嗌垃圾站有落啊唔該
青山道旺角小巴, 去太子講油站有落
但間油站應該都執咗十年有多.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞