【劇透集中討論區】 Shin-Evangelion 3.0+1.0 新世紀福音戰士 劇場版: 終 (4)

1001 回覆
3 Like 4 Dislike
但宮村自己都係企真香企咗好多年
我唔係要話呢段訪問係以偏概全,以女性角度睇,劍劍就係反射緊一個理想男性嘅形象,咁宮村話有幸福感係冇錯喎

反而要問一個問題係,如果代入真嗣,你會希望一個人等你十四年,定係希望佢唔好咁孤獨有個伴?

唔同價值觀嘅結果好唔同, 就算香黨都唔代表一定話真香配就一定係天條
更多人只係想庵野唔好再虐明日香,而庵野算係回應咗呢個期望

直接跳到係唔係俾劍劍中出已經係另一回事啦
TV同EoE有好多暗示都唔係短時間有人解讀到咁多野俾人爭論啦
都係嗰句,睇咗先有得再講落去
根據eva2
舊版朗槍係reset生命
烏槍同美里槍係咩呢
劇透都冇清楚解釋

你樓下講得岩呀
劇透既都係8成講劍明
今次呢個現象真係好可惜
Eva有咁多野可以深究
我會咁排:

漫畫真嗣 > tv真嗣 > 新劇真嗣

漫畫果個除左精神強大仲要有性格啲
我喺上個post都有講過
其實佢係咪兩個人一齊我覺得冇乜所謂
但我覺得你應該係要有一個合理嘅感情鋪排
正如明日香同加持一齊我唔會覺得有問題
Even eoe 同漫畫 變橙汁嗰陣
明日香第一個諗起加持我諗都冇乜人嘈

大家一直爭論緊嘅位係感情線上面毫無鋪排
淨係單單係場刊同劇入邊講14年
你都好難說服人姐
仲要講緊佢哋一直以來都係主打真香
唔講好耐之前 淨係對上買嘅床單同埋眼鏡
都係打真香
你一係就係序同破俾啲伏線嚟睇吓
理性上係一定解得通喎 因為佢係負責寫嘅人呀嘛
但係感性上 睇咗咁耐 都好難說服到自己
Re-take真嗣 > ALL

除咗廁紙之外全部都係都佢壓倒性打贏
呢個真 有隻野係咁煩佢都仲keep到個意志
漫畫嘅三個駕駛員性格上嘅缺陷同扭曲感覺上都比TV版正常
計埋eoe,一個缺少親情既14歲青少年,真嗣經歷左咁多野,精神仲未崩潰其實好勁,比著我一定會尋死自殺算
對應返eoe,漫畫有一幕衝住去救明日香,最勇武應該係漫畫版
咁多對情侶
全部都鋪排
直頭要拍多一集
呢個又唔係愛情故事
比達同莊子都唔洗鋪排啦

至於啲產品
真嗣同好多人都有配過
同明日香多人買
咪配多啲
初號機都配哥斯拉添
佢連自殺都冇力
餓死或者等人爆頭算
乜都冇所謂
完全hang機
咁你留白咪得囉
Eoe 漫畫 咪又係咁
唔一定要寫死佢
問題係你嗰頭消費真香
嗰頭同你講劍香
咁佢唔想係產品透露到結局都好合理姐
如果佢一早出劍明配產品
一來冇人買
二來自爆結局
所以我無打算說服自己只係頭一兩日拋出黎嘅嗰啲論據好多都係為左證明有劍明去寫,你見nga有個言之鑿鑿話睇左六次一定係劍明嘅都認左衰仔,有唔少嘅論據都推翻左。依家唯一仲可以拗嘅就係沙灘補完個scene同埋聲優訪談。宮村係配左廿年明日香,但係個角色同故事始終都係庵野創造,聲優訪談我最多當參考,呢個可能只係宮村以佢手上有嘅對白去理解嘅eva。
咁你可以唔用情侶嘅方式去賣佢哋㗎嘛
你可以用朋友 可以用三個主角 可以單獨咁賣
再講你話感情線要拍一集
大佬你係序同破加多幾幕用得你幾多時間
感情線呢樣嘢唔一定要用成集嘅時間去拍
宜家係講緊成件事你說服唔到班fans
有怨言有幾出奇
唔講劍介
如果以前有加持嘅Figure會唔會吸引到人買?
應該有嘅,加持人氣都唔係咁差掛
莊子同比達梗係冇人屌啦
一來因為悟空結咗婚,加上本身都冇暖昧
二來阿樂成日出去偷食
打完菲利個陣重有鋪排比莊子照顧比達
會情合理

Q有鋪排劍明咩
我記得有出過攬枕咋
四眼仔邊買得落手
再講你用龍珠黎比
點睇孫悟空對莊子個鋪排都係友情多個愛情
但係你明日香同埋真嗣唔係啊嘛
由一開始嘅類比已經錯啦
所以周邊嘅嘢唔可能參考
雷姆輸鳩硬咪又係買爆
講到尾都係劇本同角色塑造嘅問題會有最大影響
如果因為無人買而做呢啲cp詐騙
咁買左嘅人有怨言睇左劇場版呢幾日未平復到咁表達不滿都好合理啫
佢真係賣cp我印象中係得上年radio eva十週年佢兩個一齊係海邊拖住手跑嗰次。其他好多所謂情侶product嘅戒指呀其實都係舊三人組或者新五人組咁出
咁佢地14歲係相戀
咁賣都冇問題呀
14歲相戀就要過人世?
呢套係白雪公主?

劍介同明日香咁唔熟
由唔熟到相戀
真係要用唔少時間去拍
而且你真係想睇呢個過程?
冇詐騙
佢地14歲係相戀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞