到底大埔人得罪左啲乜野?

461 回覆
2164 Like 55 Dislike
你搭過西鐵未
中大就係放左係兩區條線度,之後改過黎
住大埔廿鳩幾年都無幫襯過佢
突然間就話係大埔名物成班傻鳩搭車入嚟排隊 on99
咁多地方叫雞 點會無娛樂
西鐵要入埋元天 錦田 (同荃灣)先出到市區
魚味重撚到咁都叫粉多?
自己食開屎乜7都食豉油同辣就收皮啦
扮咩食家

萬利你老母叫貨凍肉燒賣魚蛋牛肉腸仔腸粉

你地食佢個辣汁覺得個汁好食就=好食
你地就真係ON99
你住大埔廿年都冇幫襯你自己撿討下啦
人地做過幾左咁耐
唔支持大埔既手工產物都算 唔洗踏既

同埋佢係賣手工燒賣 唔係叫貨燒賣囉
即場整即場做即場蒸

你話ON9 我覺得搶30個D雪既
手工燒賣先叫ON9囉 THANKS
仲有西貢北 都係大埔區
https://www.eac.hk/pdf/distco/maps/dc2015p2.pdf

包左十四鄉 (泥涌/ 帝琴灣), 北潭坳、黃石碼頭、海下灣
有堆車plan緊入去
淨係記得有A47X同N271份
有錯請指正
你真係未見識過咩叫慢撚過行路

你搵日落雨過去東鐵沿線望下
屌佢老味, 起步同剎車都慢撚過hi 咁

另外不論晴天雨天
大圍站限速70, 旺角東-九龍塘 限速30, 旺角東-紅磡又係限速30
正一傻鳩鐵路來

封關前仲有蝗蟲列車, 成部車停左係度5分鐘等蝗鐵爬頭先開
因為大埔獨有:

1)吐露港白石角海濱長廊
2)大埔海濱公園
3)單車徑
4)大美督划鴨仔,天鵝船
5)大美督、新娘潭燒烤
6)船灣淡水湖行山,環湖出咀,鬼手岩
7)行山由新娘潭去鹿頸
8)八仙嶺行山
9)烏蛟騰行山去三椏村,荔枝窩
10)秋天去烏蛟騰附近睇紅葉
11)食清湯腩 (自己揾黃店食)
12)食粉果燒賣
13)去大埔墟街市食嘢(自己揾黃店食)
14)沿林村河跑步去太和
15)由太和行去九龍坑山,再去鳯園,沙螺洞
16)行吓文武二帝廟,富善街,瞭解民生
17)睇吓啲白鷺
18)由大埔超級城行貫穿各屋苑嘅天橋去廣福道,大埔黨鐡站
19)大埔滘郊野公園,由松仔園行去荃灣城門水塘
20)三門仔漁村及馬屎洲行山
etc........

不過疫情咗成年,太多人入嚟大埔行山!
12)食粉果燒賣

唔好吹奏依樣啦
根本平平無奇
咁咪好威?
果d乜鳩旅遊大使真係要交俾巴打你做
大埔同黃埔一樣,都係無乜存在感
富善果邊唔係有冒險樂園咩
好似點解鬼佬鐘意住南Y島大嶼山咁...
小城風光香港係好難搵到
咁你幾時開張中銀信用卡去中移動上台出部小米華為嚟裝淘寶app買拍3份國內包郵廣式燒賣集運落嚟食?

你都唔在乎黃藍架啦?嗬?
郊區娛樂=行公園
要戲院就出市區
鍾意戶外康樂既話大埔一定top3
起好咗咁正,應該遲早會有人接嘅
點都好 但大埔真係夠黃
區選全部夠票換晒黃既議員
記得當日夜晚 成功踢走碧蕉
啲街坊真係落晒去平台開香檳跳舞
仲好多黃店 全部靠做街坊生意
仲要壽司郎大埔店就快開啦
國難五金 超大連儂隧 12萬人超黃fb group都係大埔
人潔地靈
因為葵青去大埔冇得揀
唔似北區可以行大欖
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞