講下你間屋幾大

572 回覆
292 Like 43 Dislike
8XX呎 三個人
同老豆老母住,一千尺加四百尺露台
係呀,如果唔係只能落街
兩公婆加兩個仔,實用四百幾呎
啲玩具擺到周屋都係
本身一人住700尺
屋企人要移民賣咗層樓
而家住公屋一人單位
一家兩口 一萬呎左右連花園
2800呎連天台
4人100呎
不會 自己搞好啲滲水位就得
自己一個 770
條柒頭依家喺到扮可憐 繼續作故仔合理化自己大話冚大話 比人踢爆即縮話建築面積

好心佢拎得BNO都最少廿幾歲人 仲喺到博同情

韓林兒神邏輯

買樓/唔賣樓 = 藍絲廢老
業主 = 藍絲 = 腦殘
167呎
實用大約800 早兩三年仲讀緊書屋企人買比我
2人350尺.
我反而係好堅持買house 可能係香港住開村屋 嚟到呢到住apartment平時都覺得無乜野 到work from home個陣先知唔撚掂 日日困獸鬥咁 最後租約完決定買house 但我地係完全唔打理個花園 搞到隔離屋睇唔過眼幫我地剪埋
你唔跟住移民?一個人申請公屋要幾耐?
funny😅
我今年都走啦
公屋只係暫住
WFH都有影響,我地有一間房係用黎做書房,太太WFH就日頭用,我夜晚做自己project就我用,我好唔自律要我舊年試左兩日WFH已經知道唔work,一來屋企太hea, productivity好低,二來我同太太都係management,好多電話講好多會開,share一間房大家都好辛苦,要是但一個出廳set up。我之後都照常返公司開工,係咪都係自己一間房,所以都冇乜擔心安全。
如果要考慮埋wfh,每人起瑪要加多100尺先夠。可以的話我想買個三房apartment,不過呢邊3房盤極罕見。
WFH都有影響,我地有一間房係用黎做書房,太太WFH就日頭用,我夜晚做自己project就我用,我好唔自律要我舊年試左兩日WFH已經知道唔work,一來屋企太hea, productivity好低,二來我同太太都係management,好多電話講好多會開,share一間房大家都好辛苦,要是但一個出廳set up。我之後都照常返公司開工,係咪都係自己一間房,所以都冇乜擔心安全。
如果要考慮埋wfh,每人起瑪要加多100尺先夠。可以的話我想買個三房apartment,不過呢邊3房盤極罕見。
咁都無自己房?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞