中國國民黨主席江啟臣形容中國是台灣主要威脅來源 指出一國兩制在台灣沒有市場

123 回覆
65 Like 13 Dislike
蔣介石本身都唔係咩好人
只恨張學良唔知做mud9
因為得共產黨先肯同佢報日本仔嘅殺父之仇,但有傳架火車係蘇共炸嘅.
國民黨特色黎
年紀越大黨齢越高越有話語權
大量四十幾歲果班人仲被人當緊小朋友
日日夜夜為緊下次選舉有個位而努力奶緊班老屎忽
呢層要睇趙少康有冇得選主席
冇就韓國瑜自己會上
如果下一步要選總統
咁未必出選台北
無辦法
班細既唔夠大聲
睇一睇三十年前政治金童趙少康.2018既韓流風暴韓國瑜
佢地一出聲至少拉到班極藍廢老出黎做勢
反觀蔣萬安.江啟臣等...講野無爆點.搶唔到頭版嘛
始終民進黨都係由本土派組成的政黨
但係裏面每個黨員的思想好多唔同
你幻想下朱凱迪同梁天崎係同一個政黨
好多政策黨員之間都會有好大分歧
蔣公剿完匪
下一個就到「收回」香港

屌你老母大中華膠瞓醒未
咁多租界消失睇唔到?贏國日日贏睇唔到?
公屌你老母咩公 歷屆港督先係你嘅公呀
離岸蚛蟈人?
其實冇話唔得
要做一樣嘢就係支那一搞香港就打爛咗成個深圳
深圳係應該毁滅咗佢架
因為佢係一個喺廣東境內而完全冇廣東文化及自己文化嘅一個殖民城市
而呢個殖民城市對支那又好重要

上海都仲有自己本土文化
深圳係完全冇
條友智障就係常識黎架啦,27年無端端拱手讓個江山比蔣介石,明明東北軍同黃埔軍絕對有得打36年又整單西安事變,仲要自願跟蔣介石番南京軟禁半世人
蔣公剿匪利大於弊
因為蔣公點獨裁都唔會去到共產黨咁顛咁反人類
而佢經濟政策失調搞到嚴重通貨膨脹
會演變成人民起義而唔係國共內戰
最尾國民黨都係做唔住
但係會冇咗啲共匪
張學良咪係俾共匪洗腦搞到身敗名裂
佢做過地下黨員
去台灣嘅時候應該好撚後悔信錯共產黨
同埋咁嘅左膠不嬲都係要拉要鎖悉隨尊便㗎啦
公你個頭
蔣介石分明眼高手低 挑撥群眾民族主義情緒 內裏輸打贏要呑併列強租界 外頭染指滿洲蒙疆藏 搞到國際孤立 夾硬發動對日戰爭最後益咗俄國加共產主義 民族主義忽上腦嘅小丑
你仲好意思蔣公蔣公

作為政治家分明好垃圾 共產黨都不如 起碼中共識走位
作為香港人更加勢不兩立
我都唔係支持佢
睇清楚啲先啦
我係話如果佢嗰陣時搞得掂班共匪
最尾佢都係輸
但係全世界將會冇咗中共呢個宇宙無敵大毒瘤 利大於弊
睇清楚先
如果唔係蔣公消滅晒所有真空
列強 日本 軍閥
用土改搞地主 比起之前軍閥加倍剝削農民
邊有中共生存空間?

蔣介石要建立更高強度列寧主義中央集權官僚機器 代價昂貴又唔夠中共徹底
你見到嘅種種困境都只係表象 係佢始作俑者又無力完成嘅惡果
「蔣公」唔記得加引號
蔣公剿匪利大於弊
因為蔣公點獨裁都唔會去到共產黨咁顛咁反人類
而佢經濟政策失調搞到嚴重通貨膨脹
會演變成人民起義而唔係國共內戰
最尾國民黨都係做唔住
但係會冇咗啲共匪
公你個頭
蔣介石分明眼高手低 挑撥群眾民族主義情緒 內裏輸打贏要呑併列強租界 外頭染指滿洲蒙疆藏 搞到國際孤立 夾硬發動對日戰爭最後益咗俄國加共產主義 民族主義忽上腦嘅小丑
你仲好意思蔣公蔣公

作為政治家分明好垃圾 共產黨都不如 起碼中共識走位
作為香港人更加勢不兩立
我都唔係支持佢
睇清楚啲先啦
我係話如果佢嗰陣時搞得掂班共匪
最尾佢都係輸
但係全世界將會冇咗中共呢個宇宙無敵大毒瘤 利大於弊
睇清楚先
如果唔係蔣公消滅晒所有勢力變成真空
列強 日本 軍閥
用土改搞地主 比起之前軍閥加倍剝削農民
邊有中共生存空間?

蔣介石要建立更高強度列寧主義中央集權官僚機器 代價昂貴又唔夠中共徹底
你見到嘅種種困境都只係表象 係佢始作俑者又無力完成嘅惡果
而家睇番馬英九上台
好彩佢眼高手低
做唔成第二個李登輝
無能力暗中將台灣權力轉移
一個比中共玩左百年既垃圾黨
同埋國民黨係分本土同奶中兩派,本土派做主席但弱勢
本身就係踢走汪精衛奪權先坐到呢個位
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞