突發:55歲婦曾接種科興疫苗 出現中風入院後死亡

662 回覆
1111 Like 4 Dislike
自己亦沒有長期病患
出親事嘅都會係長期病患架喇 唔使驚

廢老外母前幾日仲話要去 今日u turn
我阿媽啲藍屍親戚照打,兩個都差唔多65。一個有高血壓,一個高血壓同糖尿擲界
其中一個之前話工賊會造福人群,搞旅行團一定平過人,點知搵到EGL行程同佢完全一樣嘅旅行團,EGL計晒貼士都仲係平幾舊水。
佢whatsapp/we7仲寫「打甲甴」,藍到發黑
打多啲,唔驚
push
完全on撚鳩,老人家好多都有長期病患,叫佢地優先打,死撚左又話佢地本身有病...
條友唔係無辜 一直誇張肺炎殺傷力配合港共加強監控
堅決以法治國 貫徹一國兩制原則 實行香港特式疫苗接種計劃 堅決杜絕別有用心人士說三道四
渣㗎
本港一個星期内出現第二宗接種科興疫苗後死亡的個案。醫管局總行政經理劉家獻表示,55歲女死者是長期病患者,有高血壓、血脂高、蛋白尿,送院後曾經接受溶栓中風治療。

劉家獻表示,女事主昨日在工作地方突然左邊身無力後,送往明愛醫院急症室,臨床病徵和腦掃描懷疑是腦血管栓塞中風,其後送往急性中風内科病房,經過醫生診斷和家屬同意,透過注射藥物貫通血管,之後再轉送廣華醫院神經外科加護病房,但凌晨時候事主情況突然轉差,心臟一度停頓,經心外壓搶救後,最終在近清晨5時去世。

劉家獻表示,女事主生前有在普通科門診覆診,由於送院至死亡過程很急,很難確定死因,已經交給死因裁判官審視,並需要解剖屍體。
遲啲變家常閒話
你外母係唔係藍絲黎架
日日都有人死
所以唔關事
好似兩個瓜咗嘅係同一個中心打
唔駛怕
所有人都未打第二針,而第二針的打後的反應會大過第一針,打完會更興奮更精神
提醒家中愛國愛黨的長者要打第二針
香港中肺炎機會率0.1%⋯⋯中完病死再1%:即係0.01%
如果60歲以下機率再低80%!
根本打得50%保護率科興100%弱智。
可能個批貨有問題
打咗嘅廢老
需要更多藍屍去測試疫苗攞數據
班藍畜咁聽話就算打完即死都會打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞