突發:55歲婦曾接種科興疫苗 出現中風入院後死亡

662 回覆
1111 Like 4 Dislike
63歲→55歲→???

磚家:::以年齡下調走勢,年紀大嘅長者接種應越嚟越安全

人大大代表:::我地只可打(國藥),香港市民真有福可以打(科興)
死好小事,最慘係拎唔到200萬
55都未到中年
留意到近日有市民借打疫苗死亡,騙取打疫苗基金,政府已高度重視事件,必要時會對死者採取法律行動。

疫苗成功 病人死亡
總之唔係打完5秒內死一律唔關疫苗事
復星只係代理,復必泰邊有佢份研究?支那鬼係劣根不改⋯⋯
一定係緊張死
5秒咁快一定係嚇死,一樣無得賠
一定唔關疫苗事,冇錢賠
死因係中風, 就算疫苗會誘發中風, 但係死於中風就係中風, 唔係死在疫苗手上, 想攞200萬? 冇咁易

我唔理,保養期得30分鐘,打完疫苗30分鐘內唔死, 就唔關疫苗事
上次咁明顯都格硬屈到無
今次中風更加細機會賠錢

其實記者唔識問 應該好似跑馬研訊咁
問專家 如果佢冇打針 你係咪100%肯定佢會呢幾日死
如果唔係100%肯定 起碼要倍錢啦
咁如果100%肯定 咁個專家已經係先知
佢快d搵多d人睇下邊d係呢幾日會死
同埋長期病點解病左咁耐唔死 打完就死先
成功率100%
打完 直到死前 一生都冇中過
紅顏薄命?
啲藍先最好笑 笑撚到我

疫苗未到 : 祖國野一定好
祖國救香港
利害了我的國

疫苗死左人 : 邊有事政府話唔關疫苗事
美國野死得人仲多
其實好安全

身體卻誠實地決定唔打住

無都屈你有啦
要即打即死先得
死者死左係因為牛頭馬面搵佢,同疫苗冇關
唔關針事,只係太愛毛澤東,去咗同佢相會
新冠肺炎疫苗接種計劃開始,繼早前患嚴重冠心病的63歲男子,懷疑在官涌接種中心接種科興疫苗後死亡;再有市民於該中心,接種疫苗後過身。

綜合多名消息人士指,一名55歲婦人於3月2日,曾到官涌體育館的疫苗接種中心,接種科興疫苗,昨日(5日)事主因中風入住廣華醫院,其後不治。

據悉,新冠疫苗臨床事件評估專家委員會,將於下周一(8日)開會討論該宗死亡個案。
香港人交稅打嘅係科興
中國送比其他國家嘅係國藥

無記錯人大兩會5000名政委都係打國藥
死於自然
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞