林作打手洗底洗撚咗成個台 連仔死咗去邊

336 回覆
187 Like 218 Dislike
佢已經正式畀人撚到傻撚咗,宜家搞緊手續入青山。
你屌柒人仲要人畀 理據你 傻撚咗?
你屌柒人又有乜撚嘢 理據呀柒頭
成版扑晒
得番你一個自言自語
你又話隻抽
得把口
死廢柴
人地開post你又唔滿意,話人地spin走咁你咪同佢地鬥過,開番多d 47人post搶熱門spin番黎囉

成個怨婦咁淨係識怨連仔唔幫手,連你口中所謂既5毛pr都贏唔到就咪學人講抗爭啦
多得樓主呢啲柒頭令到更多人對呢場運動反感
我一個人邊夠佢地人多 你睇上面點批鬥
佢地五毛14億人有組織有中資
我呢度上咗熱門就幫手推爆咗我pin嘅47 post
想問吓係咪反對你就係五毛?
你係咪撩人隻秋 波台好多人比你揀
其實樓主先係真五毛
佢呢d人真係會令人唔想再理政治
多得你呢啲柒頭令到更多人對呢批打手反感
你畀人撚到傻,你仲柒
請問你肯出嚟隻揪未?

林作:我EQ高厚面皮,是因為在英國被種族歧視磨煉成的
https://lih.kg/2438691

一有林作就有五毛 我屌你老母
此post 預料會有大量五毛,特此通知

1.)五毛會扮曬兩家人,通常一邊係縮沙派,另一邊係鼓動派,然後互相對鬧,兼不斷散播負面情緒,達到分化效果。正如你覺得台灣除咗國民黨之外,民進黨唔會有共諜咩?香港呢邊建制固然係親共,但共產黨亦都唔會傻到一隻人馬都唔會安插喺泛民嗰一邊。我唔係話咁就乜都唔去理乜都唔支持,而係大家都應該要有返個正常批判性思維去諗嘢

2.)另外,佢哋亦會熱狗式放負,無論你做乜佢地都會揾到嘢鬧,最好乜都唔好做,因為唔做就自然唔會出錯,正正因為咩都唔做,正合極權所需,而如果真係咩都唔做,佢哋又會笑你咩都唔做輸啦輸啦,雞蛋挑骨頭就係熱狗式放負嘅一大特色

而其實所謂踩港撚九成都係五毛(其餘一成就係弱智跟風on9)目的旨在消滅香港人對自己嘅自信、自豪感、優越感,同埋對彼此嘅感情,製造互不信任、互相猜疑、自暴自棄嘅氛圍,從而穩定政權。以下現象為其中一個表徵:

大家有冇發現,連登總係有一班人,無論你做啲咩嘢,都可以有位話到你,一日到黑不斷講輸啦輸啦冇人做嘢啦,你唔做嘢佢地會話香港人係奴隸係抵死係癈柴,你去做佢地會話得雞水咁小力有咩用呀邊夠人鬥呀,不如放棄啦做隻港豬算啦,當社會上有一大班人去做嘅時候佢地就會笑你係送頭係戇鳩,跟住就會講人地食花生睇戲呀你地就繼續做傻仔幫港豬移民走啦之類嘅說話內容。佢地真係同路人?大家試諗下,如果真係手足係會俾建議幫手補鑊,即使有唔同意見亦唔會淨係留言不斷笑香港人送頭嘅撚樣,冷嘲熱諷撚一黎只會對件事無幫助,二黎只會散播失敗風同打擊士氣,令人遺憾嘅係有唔少傻仔上咗呢一班人嘅當連自己都講埋一份。呢一班究竟係咩人,自己諗。

(依照經驗所得,發現呢類人未必係五毛但可能係思維唔發達而周圍放負嘅on9,正正係因為自己解答唔到革命難題,又想急功近利,提出一啲不切實際嘅要求(eg. 200萬人勇武,放諸全世界嘅stat都係冇可能)。當人哋解釋完/ 鬧完自己又駁唔到,但又接受唔到人地批評自己,老羞成怒,開始一味笑人「一講乜乜就屌人乜乜」,最後變成一個好嬲好嬲,然後上連登笑人好嬲好嬲嘅冷氣軍師,從中獲得「眾人皆醉我獨醒」嘅心理優越&安慰感。由呢一刻開始,思維因心態而扭曲,言論亦變成放負為主而無實質上嘅建議,呢類人即使本身唔係五毛,但行徑上已經同五毛無異。)

For example:

五毛/ 弱能思維on9:
1.)繼續快樂抗爭啦你班廢柴剩係買嘢就可以打倒共產黨啦

2.)成班和理非去shopping 就當自己出咗一份力,當手足condom

3.)叫你衝又唔敢衝學咩人搞革命呀

3.)至於香港/ 台灣/ 澳門嘅關係上,因為台灣/ 澳門同香港都係受共匪壓迫嘅受害者(澳門情況比較特殊,作為受害者嘅黃絲可能只佔人口10%左右)佢哋嘅共同敵人都係共匪,而共匪自己深知呢一點,所以要千方百計喺三地搞分化,遏止三地團結嘅任何可能性,削弱三地反抗力量,再逐一消滅。所以,連登同ppt互踩港澳台(或美國等國際線)嘅人極大可能係五毛所為。但係三地仍然有唔少傻仔上咗五毛嘅當,甚至連自己都講埋一份鬧台灣。所以大家要有批判思考,唔好咁易中咗五毛分化計
連登仔點解咁鍾意奶英國皇室
https://lih.kg/2439349
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞