其實大家覺得香港仲有冇希望

279 回覆
1074 Like 67 Dislike
無辦法, 所有權力同資源都集中左係港共到, 上有中共, 下有黑警, 國安法, 真係無計

有時fb見到d藍絲笑尻手足坐監都好無奈, 果班藍絲就係鍾意睇我地比中共港共玩殘, 呢一刻係唔會有咩希望, 只可以等運到
對於支那狗,窮有窮攞錢,富有富走資,自由法治WFC
如果今次處理手法同2014後一樣
香港唔會死
港豬繼續留低項獻社會
強國繼續利用香港個名攞著數
但今次2019後隔左個2020嘅武肺
都仲要繼續清算就知this time is different
反正都係死 梗係攬埋支共港共一齊
唔講乜民主自由法治啦
藍絲或者港豬成日覺得
中國愈好,香港會愈好
其實香港如果無左果個優勢
外國同中國公司唔洗特登係香港開 office

香港無左獨特性
就算中國好或者差
香港都只會係衰落去
其實香港政府己經nonfunctional , 上至司法下至區議會、基建、教育、交通。

仲可以點講有希望。

外資走埋、破壞埋金融中心地位就徹底endgame .

而香港唔見得有其他產業可以轉到型。只會變成連深圳都不如既城市。

就係要爛到透頂既舊香港完全消失先有機會向好方面發展
只要香港仲未完全毁滅,個勢只會向下

不過舊香港死左後會唔會重生係一個問號
唉...
而家除左同佢地鬥長命 親眼睇佢地仆街死然後慶祝之外都唔知可以做到乜
但其實好似唔多外資走...
Asgard is not a place, it's a people.
所以跟本唔抵可憐
乜嘢不割蓆,從來都係販民用高高在上嘅姿態講
到而家柒咗就嗌不分化
雖然有得Google,但巴打可否講多少少嚟聽下
我唔會俾下一代喺成年之前喺香港接受教育。現正努力準備移民所需嘅資源及知識
係一早已經爛左
中共眼中未爛咋
放棄就等於輸左
有既不過我地未必睇到啦
無。走。
最緊要記得香港係死響港共同中國手上
將呢個仇恨一直傳落去
美國通過制裁法案 明明有友廢柴話等贏架 當時仲係區選前夕 仲叫人唔好投添 依家呢 制左d咩出黎咁大影響力呀
一雞死一雞鳴
有咩希望
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞