社福界2020年搵工區(3)

1001 回覆
3 Like 5 Dislike
被人屌左耐,而家先係

Pt13
以前一讀完書,走咗去做倉
一做就兩年幾三年,宜家乜撚都唔識
有邊間機構係可以到max point而唔係mid point?
自己google啦
我會send架
反正第一round無 咪試多次
但睇下cv有冇野要改改執執再send會好啲既
想問各位師兄師姐有冇做開ifsc 同iccmw, 如果fresh grad 想做,係咪機會細好多,同埋可以入咩service 先草到經驗入去😭因為send 左好多cv連interview 都冇。
想知呢度有無21年fg已經有offer 你哋係咩offer
我都係今年fg, 岩岩有iccmw offer
儲,唔係草
其實有要求寫expected salary嘅寫幾多好?fg嘅我一直都寫a仔價 唔知會唔會係其中一個原因 冇乜收到interview 但寫swa starting又好似好對唔住自己... 咁寫swa mid-pt...?其實點寫好?
其實好簡單,搵SWA post咪寫SWA starting point 9,搵A仔咪寫A仔starting point 16
因為冇工作經驗,即使你係搵SWA,人哋正路都唔會升幾個point開價比你
但有啲佢冇寫係咩位,就咁社工位...
師兄你係咪實習出過有關經驗?swa位嗎?
你搵SWA 應該expected salary寫A仔價仲要fg
真係無乜中心會彩你
第一次placement就係出iccmw
係degree位嚟,應該唔係swa
我自己都有出過iccmw placement,不過我見好多iccmw degree位都要起碼3年經驗,所以唔敢apply,巴打介唔介意透露下咩機構咁好請fg 做呢個位
我覺得swa都可以apply左先,我都係好轉折攞到依個offer, 唔自爆
但我諗因為我係master grad, 之前有工作經驗
唔怪之得肯請你做degree位啦
我都係乖乖地繼續搵SWA算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞