拳願奧米加集中討論區28 100回突破!!

1001 回覆
17 Like 4 Dislike
有冇梯先?
飛咗去中 搵王馬學二虎流
有心唔怕遲 除非你話想打比賽個啲
落地嗰下用對手保護自己就得
幾時先打撚完

洗版狗 又block柒一隻
BLOCKED
條友做乜撚嘢
王馬會唔會係複製人
屌 我以為做咩鬼load咁耐
佢同龍鬼應該有關係 個樣咁似
龍鬼就一定係複製人,睇年齡。好似目黑兩兄弟咁
但王馬應該都係複製
呢場柔道之戰無論係打鬥定人物塑造方面都有返以前咁好嘅水準
奧米加中最好睇嘅一場
其實打鬥無咩水準

柔王將人撻來撻去
正樹屈無痛覺打中幾拳就重傷柔王

今集好睇係因為柔王呢個角色終於係一個會令人喜歡既煉獄角色
王馬個prototype
有冇講過惠利央打輸俾邊個
冇,輸都唔奇,佢冇技術。同雷庵都輸比王馬啦
拳擊嚟講 體能量差太多已經廢咗你七成功力 技術再好都冇用
果隻叫健身喎,學拳唔洗「舉鐵」,練體能就跑步+ 跳繩 + fing戰繩,出拳姿勢&組合拳就打沙包+打one-two+空揮 ,練拳基本唔會練到健身咁大隻
如果係打比賽要磅重就唔會練太大隻
如果係想好打就練到尤里咁大隻就最好打
好唔好打講技巧同體能,剩係健身果d大隻佬,唔好話打,跳足三分鐘已經無晒氣,d肌肉好重架

呢段,全職MMA選手(朝倉未來)打100kg大隻佬,大隻佬臥推200kg、拳力300kg,兩人體重差30kg,結果大隻佬被朝倉未來撚狗咁打

體能>技巧>量級

https://www.youtube.com/watch?v=NDqmFmYyLdc
拳擊嚟講 體重差太多已經廢咗你七成功力 技術再好都冇用
爛仔交喺學過武術既人面前根本就係垃圾
唔好成日幻想可以插眼打春袋可以扭轉技術既差距
好多人成日覺得自己發茅就會有力一戰
有呢個諗發係好危險,永遠唔會知自己係幾弱小
實際上有唔少格鬥選手同武術大師係街戰比外行人打死、斬死,WBC拳王Arturo Gatti被佢廿歲老婆勒死、K-1冠軍魔裟斗被醉酒佬打到入醫院,支那散打武術選手被斬死、歐美喺酒吧被人用酒樽打死、插死,更多係開槍打死,呢d新聞隨便搵都一百幾十單,當然格鬥家打贏外行人更多,而且唔會上新聞,但喺講緊呢d冠軍練左一世,喺街頭遇襲都係隨時入醫院,你話剩係想練黎防身果班連業餘都唔算,遇到事就心雄上去講手,結果會點?

日日坐寫事樓大肚腩一星期上一兩堂BJJ/泰拳/拳擊班,打下沙包就以為自己好好打?練拳想防身,最重要係練好體能,等你遇到危險可以跑幾條街走佬咋,如果d乜乜教練鼓勵你打壞人、學完包打贏,呢d人個心一定好撚黑
真正街鬥,講講下野可以隨時郁手、舉手扮投降又隨時反口、你關注緊一個人嘅時候另一個人突然出手打你後腦,最好嘅防身就係永遠唔好比機會人打你

https://youtu.be/pnQxmz1N_KI
隔離武藏開二天一流,下話應該贏

屌標題劇透
又係仁王,王馬打仁王
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞