一月新番 回復術士的重啟人生[3]

749 回覆
23 Like 9 Dislike
開頭講到二公主幾勁..幾醒..男主有幾驚佢...

到頭來..咁易被捉...個落差唔夠大....無咁過引
呢個作者寫d野係咁
吹到鷹眼咁勁點知幾下就收咗皮
如果跟返呢段製作就好
因為動畫製作方將成段魔族都市都魔改咗
點解動畫中間會無啦啦玩王女全息投影呢, 係因為原版係咁:
呀妹開始屠城, 帶埋鷹眼同佢隊弓兵隊, provoke 民眾嗰陣, 其實已經殺咗個好人城主公開屍首
除咗主角個商人friend之外, 主角好鐘意去食野間舖個老闆娘都遇害, 主角好嬲, 鷹眼都因為殺氣發現主角
打鬥混亂緊嗰陣(伊芙都有落場打), 王女就照主角諗定嘅計劃, 直接用本人現身(動畫係投影), 動畫啲士兵純粹停手, 但原版王女本身好高民望, 除咗振奮魔族城市民之外, 連部分士兵都即場叛變
而伊芙本身係後方用魔法轟炸, 逼呀妹同鷹眼要撒退, 主角都扮成士兵落嘴頭說服呀妹撒退, 鷹眼叫埋主角一齊上車走(其實已經透過殺氣知佢偽裝)
鷹眼出手用暗器幾乎爆咗主角頭, 然後兩個算係惺惺相惜咁傾幾句就係車廂入面決鬥
另外就係主角個神裝武具真樣其同去到同鷹眼決鬥先reveal, 平時係隻戒指黎, 仲有唔知點解動畫將神裝武具原本粒寶珠仔變到排球咁大粒
btw冇埋啪金豹妹
如果有2期補返都唔出奇
班製作組明顯想做少少睇下好唔好揾先再決定做落去
咪CUT晒夏娃戲份
動畫夏娃成隻吉祥物咁
連最後一集都只係玩水魔法

小說黨劇透下我
呢句係咪真心
你果D漫畫改篇黎唔係小說
睇到第6本都仲未回復記憶
聽講細妹自已推斷到自己係二公主
不過漫畫同小說應該比較接近(至少有金豹妹)
我動畫黨睇完皇女D行動方式似乎真係有同棍勇著想
但係同時又會睇唔起人
第一輪皇女想拎魔王之核究竟係為乜
係, 我懶
唔係重睇小說直接翻睇漫畫
原版應該三章17話至21話
明明王女(洗腦後)真天使
乜撚嘢中文嚟

火鳯
漫畫劍勇SM裝有條假鳩喺度添
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞