環宇海灣 值唔值個價?

160 回覆
8 Like 20 Dislike
15k , 16k 已經升盡
長實樓
景觀差(四房除外)
位置差(工廠,海灣花園夾住)
爛地沙塵暴(我架車泊個到)
價格只能與工廠3寶一樣
呎價已如實反映所有因素
平均呎價
city point $15700
Chelsea court $16000
PB , OP ,PC $19500-20000
呢D 成交價冇得呃人
清幽 巴打應該高層
當年賣樓花果陣話起骨灰龕位
好彩比區議會ban左
黎緊可能起小學 但搞左好耐郁都未郁
我覺得麻麻地 雖然叫新樓但質數用料好一般...有次偷聽到看更話有人投訴漏水...心諗新樓有冇咁快
附近無野食 唔知邊條友話近我次次去買外賣最近荃新天地來回半粒鐘有多番到去坐低有時已經唔熱 海濱反而近少少
話說我睇環宇尺價低, 新年前揾埋相熟agent去睇睇, 最平係7,8座 C/D 單位, 聲稱482實尺, 2房, 7XX萬好似幾低, 點知伏左, 浪費我時間

未入屋已經屌左幾聲
1) 西鐵站行5分鐘到入口大堂, 以為好近, 屌其實係好撚遠, 7/8座係最尾, 係平台行到我腳都軟埋都未到
1) 一出"車立", 一步都唔撚使行, 成個人自轉90度就係D單位門口, 屌你老母, 部"車立"係貼撚住個單位, 咁咪嘈到仆街
2) 入到單位, 個廳根本就唔撚係廳, 只可以叫做係一個走廊, 好長好窄, 仲要有個曲尺位, 完全放唔到梳化對住電視, 業主無可奈何放個梳化位上窗台, 但係咁樣就遮左個廳最大個隻窗, 日光白白都要開燈
3) 最後入左主人房, 無敵F1跑道, 噪撚到仆街, 點訓覺? 不過就算關窗都訓唔到, 向正山墳(永遠墳場), 點搞?
4) 我望住業主2公婆+1個小朋友都覺得慘, 完全冇位擺野, 間屋亂到仆街, 根本唔似有482尺, 又因為室外光線入唔到屋, 好似陰陰暗暗咁, 難聽啲講句呢個單位衰過公屋,希望業主揾到下個水魚甩手, 不過條友仔開價8XX, 估價係7XX....
same here 睇過寰宇 2房 真係狗也不屌 , 長期呎價低水係有原因。
有間4房收緊租 頭尾5年so far 兩台租客都幾鍾意個單位 有讚無彈 而且租務好旺場 中間吉唔夠一個月就租出左
呎租咩價位到?
Same c/d室black list
個時好難得搵到a r個b室俾我睇
個則好dd 但中字咁開則都係唔實用
但個開價極貴
~$33 計買入價扣埋管理費回報3厘左右
咁值唔值都係睇你點睇je
貴一貴都值,香港樓市有升無跌,樓市gogogo
海之戀臭撚到傻閪
親戚住高層c室 尾果幾座 成日都上去佢屋企
可能一座會好啲 6座行去大堂都5分鐘
附近好似得間超市 要買好啲都要上天橋行去Donki
仲要勁多大媽係橋底熱舞
不過最大問題係一出門口右邊就𨋢
多啲人上去都冇得偷擺鞋係門口
不過就算夏天都叫幾涼咁解 有時開窗會寒寒地
環宇性價比係荃灣係無L得輸

屋企人住3座 D室,空間係唔止700尺feel
會所L3層行返屋企係舒服,沿途冷氣
泳池細但到旺季其實都游到水唔會滿,多數小朋友玩

但入伙第一年樓下個玻璃簷蓬已經滴水搵桶接,接撚到而家都無諗過整。

好大雨個時個電梯裡面係會有水滴落黎

屋苑外觀保養好差,水池裝飾有啲有放水有啲個摩打壞左水唔郁 好似一潭死水咁

植物種植單一 由頭到尾都係大葉萬年青一類
唔知以為樓下係公用地方
隔離有火葬場,又有屠場,仲有荃灣華人永遠墳場。
正呀,生死一條龍。
呢啲盤今日係邊度搵?
昇柏山 同唔記得叫咩?
海之戀都係一出𨋢轉右就大門
縉庭山, 不過附近好似話起公屋
香港黎緊公屋比例會愈黎愈高啦,
政府認為土地問題係國安問題之後最大問題
以1-5座心兩房計佢定價已好明顯,高過工廠三寶但唔及荃西三寶,你要找十年內樓,硬廚明廁除左佢你無咩選擇,買1-5座好多咩嘈音對墓太遠問題都解決到,但7-8座就真係要諗下先。
高層對工廠馬路
有時有d響喉撚咁,不過唔多既
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞