【香港樂壇大和解】無綫破格畀旗下歌手上ViuTV 陳奕迅唱響頭炮

212 回覆
38 Like 241 Dislike
認清現實啦 如果兩個台和解佢地大家係開心既
佢地駛撚做戲比我地睇咩
期待Mirror喺TVB唱歌
如果mirror上tvb既話
我即脫粉

留定名先
如果表現出唔情願既話 都勉強可以接受
始終公司會逼
但如果上到去表現出開心既話 真係唔接受

做得藝人歌手呢一行,點會將唔情願/唔專業嘅一面都Show畀人睇
如果真係擺晒上塊面度 佢地咪唔夠專業囉
就算派台,畀唔畀星夢上到Chill Club榜十大,甚至三甲位置都係一個問題
呢啲有noise嘅嘢似ViuTV會造
亞視嗰時有咩音樂節目?
除咗亞洲星光大道之外
呢條新boss做歌似認真 如果肯派過去應該會幾有趣
十年前有兩個類似Chill Club推介嘅音樂節目,一個叫《今夜星光燦爛》,另一個叫《ATV每日一歌》,都係用嚟播MV。
https://www.youtube.com/watch?v=EDmYm-Du_U8
https://www.youtube.com/watch?v=zYTNQVcrTg8
https://www.youtube.com/watch?v=Pm6cFU2CZZQ
當年好威㗎 Eason上亞視 亞視做幾個節目畀Eason加播埋陳奕迅在陌生人的皮膚下品嚐大氣音樂會
就係冇 呢個就係亞視點解永遠都係二奶臺其中一個原因,冇真係發展過音樂,如果一早有個亞視榜/頒獎典禮的話,電視臺同音樂唔使畀cctvb同勁歌金曲獨市咁多年
但可惜當年收視極差
其實係幾好睇
係Eason少見嘅一面
每日一歌好似都係星光大道啲副產品
其實亞視唔搞音樂節目最大主因,係當年CCTVB迫所有唱片公司啲歌手簽歌星合約,唔俾歌手去亞視有線
唔算,總言之當年冇簽CCTVB嘅歌手MV,一律照播。
屌你老母啦
成班姜濤fans腦裝屎?
佢代言就要食?
仲要仆都仆唔切咁去玩嗰個on9 filter
成班都匡智會咁嘅樣
想問下姜濤fans平均智商過唔過70?
未睇過喎睇下先
Cctvb 唔係今時今日俾人搞擺睇 都唔會取消呢條仆街約
全世界係得香港先咁on9一台獨大
仲要俾個兩公婆搞到衰足十幾年
我淨係記得有個節目叫娛樂紅人館訪問包括歌手嘅藝人
80年代勁歌金曲一出咗冇耐,我覺得應該有人講過話要搞,不過嗰陣可能啱啱麗的轉手畀邱德根,跟住孤寒鐸多數bam咗橋 就冇咗件事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞