【香港樂壇大和解】無綫破格畀旗下歌手上ViuTV 陳奕迅唱響頭炮

212 回覆
38 Like 241 Dislike
無籍口再反TVB了
期待Mirror喺TVB唱歌
最好拎埋勁歌獎

會推星夢歌手周柏豪同吳若希去更高位置。

菊梓喬:係好好嘅曝光機會!

ViuTV製作部副總裁金廣誠坦言如果無綫邀請,他們樂意安排歌手到無綫演唱,ViuTV也會邀請無綫歌手出席頒獎禮。對於無綫抱開放態度讓歌手亮相其他電視台,「星夢一姐」菊梓喬(Hana)說:「多個平台對歌手嚟講都係好好嘅曝光機會。」她跟何生傾談過,大家發展方向好相似,期待之後合作,希望與不同的單位擦出火花,在音樂上有更多突破。而JW亦說:「好放心同期待大家嘅合作,傾咗今年嘅音樂計劃,我又同樂小姐講咗好希望可以嘗試多啲拍劇,佢哋都好支持,叫我唔使擔心。(無綫畀你哋去ViuTV?)呢個都等公司安排啦。」

菊梓喬希望可以同唔同嘅單位合作擦出火花。

許廷鏗獲「解封」

至於「巨聲」出身的許廷鏗早年因為過檔華納唱片,從此絕迹無綫,樂易玲親證他已「解封」!許廷鏗表示日前因為要幫客人整牙,未能出席無綫與3大唱片的記者會,他說:「佢哋有邀請我去,我都好期待見番啲老友,最掛住啲幕後同事,真係睇住我哋大,可以返無綫感覺好特別,既熟悉又陌生。」

許廷鏗好開心可以再次亮相無綫。
HK樂壇俾余泳山兩公婆浪費左11年
何麗全話如果旗下歌手喺ViuTV頒獎禮有獎攞,會照派歌手出席。 老鳳比獎你架
破冰第1擊!3大唱片歌手亮相《博愛》

隨着無綫與3大唱片公司破冰,陳柏宇將亮相無綫。

無綫副總經理曾志偉之前邀得何麗全回巢主理音樂部,現時何麗全成為星夢CEO,無綫與3大唱片公司華納、Sony Music及環球終於破冰,旗下歌手之後會陸續上無綫各大型節目,而首個3大唱片公司歌手出席的節目是本月13日舉行的《博愛歡樂傳萬家》,無綫將會於10日舉行記者會,公布出席歌手陣容。據知出席歌手眾多,暫定有菊梓喬、JW、泳兒、AGA、J. Arie、陳柏宇、林奕匡、林欣彤及C All Star等。
如果CCTVB今年復頒「亞太區最受歡迎男歌星」,估吓會唔會俾姜濤?
星夢係Chill Club連一個提名都無,去嚟把鬼咩……
唔想AGA上CCTVB啊
簽環球嘅話,CCTVB一定上硬
唔係星夢嘅王君馨有提名
都唔會有獎㗎啦,本身隻歌又唔hit
期待Mirror喺TVB唱歌
如果mirror上tvb既話
我即脫粉

留定名先
幫金拱門賣廣告洗唔洗脫?
何麗全說:「我第一個係見柏豪,大家無分彼此,仲會幫戴祖儀同其他公司嘅音樂人傾合作,依家就同Eric Kwok傾緊。」

啱呀做得好 支持喎佢都幾有潛力架大家一齊做好樂壇
直頭大毒瘤
識玩一定係頒比隔離台
反正而家肅清緊啲舊人
使乜留手
佢應該講下年啦
今年講經咩 完全無派過歌
又諗起如果亞視重有得用大氣電波個真正大和解個畫面,不過都已成過去~
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞