[扼殺本土]香港流行鋼琴協會aka最港全大偷譜網

215 回覆
383 Like 5 Dislike
[抱打不平]
香港流行鋼琴協會poppiano偷人心血賺錢

(琴譜原作者@k1mmy169)
https://instagram.com/k1mmy169?igshid=gdkcx8hheva9

眼見本身個原作者係噉畀人偷譜,
忍唔住想屌鳩呢個香港流行鋼琴協會。
我諗佢原先都係本住分享嘅心態cover歌放上youtube。
為咗大家有得一齊彈,
只要留comment好聲好氣問,
佢都一定會share出嚟。

但係編曲打譜始終都需要好多心機同時間,
所以出片之後兩日個編者都會停止免費分享琴譜。
所以之後要畀錢先有得攞份譜。

點知kimmy出完譜無耐,就喺香港流行鋼琴協會度見到同佢編嗰份譜一模一樣嘅。

噉kimmy唔想有誤會就whatsapp問佢係咪upload咗kimmy自己份譜啦,

點知佢連人哋個水印都整撚走埋再upload多次上自己個網。

屌你老母,唔係身有屎點解要噉做??

戇鳩鳩噉,蝸牛份譜明明執做anson kong一人版本,
係咪唔識字所以唔打anson kong江生
個名啊

提埋大家,呢條撚屌(香港流行鋼琴協會poppiano),
係收錢賣琴譜㗎

不過賣嗰啲係人哋整嘅心血咋嘛你老母臭化閪

19年嗰陣一年plan69.9,而家貴到

之後kimmy出份舊譜,睇吓會唔會又喺poppiano度見到啦。
不出所料

屌你老母偷譜狗勁撚無恥!!!!!
唔止啊,偷完一次又一次,
淨係kimmy一個人,已經畀佢條撚屌偷咗5份譜。

戇撚鳩鳩水印又唔撚整走,傻閪都見到do not repost,for personal use only啦

點解呢個網咁撚多譜呢?
因為佢用一譜換一譜嘅方法引誘人供多啲source畀佢。

出多份得半首嘅琴譜再試吓條撚屌點處理。

畀原作者發現點算?
深潛囉。
block人ip囉。

---------
仲有其他苦主

基督教音樂發展聯盟
https://www.facebook.com/101982805217249/posts/107276238021239/?d=n

KENNYC's 香港流行曲琴譜分享
[url]https://www.facebook.com/100717520260069/posts/993055504359595/?d=n
[/url]

可能仲有好多有冤無路訴嘅苦主。

在此,要求香港流行鋼琴協會兩日內作出回覆。
1.將所有偷返嚟嘅嘢落credit,否則將琴譜下架。
2.向所有受影響創作者道歉。

2日內,即2021年3月4日23:59前收唔到令人滿意嘅回覆,原作者將會報警處理。

希望大家維護知識產權,幫幫手:
1. unlike, unsubscribe,停止課金畀呢條撚樣
2.推post
3.去佢fb屌到佢收皮
屌 咁狗
屌,個字打到出嚟但顯示唔到,唔好笑我唔識字。
各位ching高抬貴手

快撚啲出聲啦屌你老母
唔係好勁秒回㗎咩
做乜block人whatsapp block人signal
email又唔撚覆啊
喂快啲出嚟回應吓啦偷譜狗
識賺錢唔識講嘢啊?
Push
其實無限啫係點解啊?可嗰可以話畀我聽啊?

又unlimited又limited你噏乜鳩啊?
幫推
個網偷譜偷到熟哂手... 份份偷翻嚟咁濟
幫推
咁狗 要推
買嘅人都好衰
幫你推
唔做警察嘥晒
大家之後嗰好再供條水路畀佢!!

已經打錯咗幾次,好柒
幫你推
背後係藍絲操作都唔奇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞