有冇喺日本讀過/緊語言學校嘅巴絲可以分享下?

39 回覆
2 Like 2 Dislike
果到有個尼泊爾人,佢個title係料理師?廚師?
見又未見過點知你間公司點幫佢出啫
唔係,我分享下我所見所姐,我同個尼泊爾人好fd,佢老婆係日本人黎,我返左香港之後佢每次飲醉左酒就會打電話比我
去北海道遠離塵囂
又平啲生活費
想問下日本有冇興啲咩網可以睇下啲租屋咩價?
老婆係日本人就唔洗諗啦, 一定係配偶/ 甚至換埋永居
我睇過佢張在留卡,佢個永住係藝術與人民個簽證黎,醫院每年定每2年都要出封信比佢證明佢係到做緊
??
永住者個身份淨係寫住永住者
你應該講緊工作簽證果個「技術・人文知識・国際業務」,但係一般做廚係出唔到,只所能話係你間公司申請簽證果陣用左第二個名,或者佢拎左呢個簽證之後先轉左黎呢間公司
之前住左幾年新宿區 睇你對間屋有咩要求
主要都係建築年份 沖涼同廁所洗唔洗分開 煮食爐頭數 電定煤氣
一個人住平既6萬幾7萬都有 普遍你俾得出8萬5都唔難搵
同朋友分租又更平 5萬都搞得掂
日本語學校一個中國人都無(間學校係唔收中國人)老師們都好好
讀左一年考到N2(其實我係想直接考N1 但老師極力阻止 保險考N2先 萬一N1 FAIL學校都唔洗搵直接可以返香港)
咁正,邊間學校會一個中國人都冇?
多謝你回覆,因為我想去日本發展,所以想去學日文。另外可唔可以都講下啲住宿咩價位?

想報10月既語言學校,想問下有冇邊間學校推薦,自己n3底 aim係升學
我上網睇
見九段好似幾好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞