有無人覺得發明筷子果條友好屈機

283 回覆
30 Like 10 Dislike
d人唔識揸筷子

最大既disadvantage咪就係要求使用者既技術

其實正式揸筷子方式係咪要夾中指?
我由細到大都唔識

我老豆會夾隻中指入中間到郁 但係我郁極都郁唔到

仲話中指定唔知無名指黎控制對筷子,好高難度。有時成日諗去到日本韓國旅行食飯比人見到唔識揸筷子都唔知會唔會比人笑。
btw 12蚊店有學揸筷子既工具 我諗住買黎學下

有無巴絲識正宗用法
上面做乜,吹下水姐

啲人痴撚線

講講下工具,上面條友無啦啦起曬鋼屌人老母

我又唔係屌你,屌你老母依句野好多人都講架啦,我又唔撚係第一個,你憑咩話我語氣係屌緊佢,我話你知我打依句野個陣係笑到肚痛咁打呀,講句屌你老母好似真係會比人屌老母咁,我同佢講野又關你撚事咩傻閪,你睇下你自己把口臭撚過豬閪咁,返高登含撚啦含撚嘴

( Show Blocked User - 上野樹里 )
刀叉吉咩切咩都得
西方文化好野

一樣工具同兩樣比

屌你老母 筷子唔撚係兩隻?

仆街又係你啊?
你會唔會用一隻筷子食野啊傻閪?

你眼生係屎忽呀?佢話兩樣同一樣比呀柒頭 刀叉係兩樣 筷子唔撚係兩隻呀?用下眼用下腦啦死盲毛

你當一隻筷子係一樣工具 咁你咪咁講

咁刀叉就係兩樣呀?一套野黎架 筷子都係一套 無左一邊就發揮唔到全部功效 刀叉都

巴打睇黎你小學常識應該唔合格,刀叉唔洗無左一邊都用到

一隻筷子篤唔到野食野?

屌你老母講緊刀叉 駁唔撚到又講返筷子 你個腦去撚左冬眠?

我講筷子你又講去刀子?食撚左屎?定係你仲未擺返好隻眼係塊面到仲係屎眼呀屌你老母?你一把刀攞黎做乜鳩呀?殺人呀?定刀仔鋸大樹呀?屌你老未依啲死低鳩質會員同你講都廢撚事,自己智智地障又話鳩人理解唔撚到,你繼續用你嘅智商打飛機啦柒頭,你係依到吠就岩架啦,唔好話比人聽你係人呀食屎狗,刀叉筷子都係一套野都唔撚知,你都係快快含撚返高登劣鳩啦柒頭,未撚屌柒你個閪頭就口臭到你呀媽個臭閪都輸比你個含撚嘴,有其母必有其含撚嘴子,希望你早日康復,唔洗再抱住啲垃圾智商周鳩圍落自己面啦食屎狗,咁大個人唔好柒下柒下,我講撚完啦,你都係收返層皮啦,因為無人會再聽你狗吠架啦
屌你老母,死智障仔

屌你柒左就好收啦
仲咁多野講
上面做乜,吹下水姐

啲人痴撚線

我又唔係屌你,屌你老母依句野好多人都講架啦,我又唔撚係第一個,你憑咩話我語氣係屌緊佢,我話你知我打依句野個陣係笑到肚痛咁打呀,講句屌你老母好似真係會比人屌老母咁,我同佢講野又關你撚事咩傻閪,你睇下你自己把口臭撚過豬閪咁,返高登含撚啦含撚嘴

你走啦。筷子單手,刀叉雙手。ok?
Eq低到咁
上面做乜,吹下水姐

啲人痴撚線

你走啦。筷子單手,刀叉雙手。ok?

一句總結
( Show Blocked User - 上野樹里 )
小學雞就熄咗部機做功課啦 柒咗又唔認 係都要死撐
呢啲討論氣氛先係高登核心價值

屌你老母一個二個扮撚晒客氣勸交虛偽到
咁都有大戰 痴撚線
唔好理佢啦

正題 其實又唔係單雙手既 筷子又唔可以切野 功能上只等於叉 不過靈活好用好多就真

求下你。可唔可以唔好開口埋口高登呢。黎到呢一刻仲以「高登仔」自居真係好嘔
上面做乜,吹下水姐

d人唔識揸筷子

我由細到大都唔識

仲話中指定唔知無名指黎控制對筷子,好高難度。有時成日諗去到日本韓國旅行食飯比人見到唔識揸筷子都唔知會唔會比人笑。

有無巴絲識正宗用法

細個一錯手勢就會比老豆用筷子扑隻手
唔好理佢啦

正題 其實又唔係單雙手既 筷子又唔可以切野 功能上只等於叉 不過靈活好用好多就真

同其他比較真係王者
刀叉吉咩切咩都得
西方文化好野

一樣工具同兩樣比

屌你老母 筷子唔撚係兩隻?

仆街又係你啊?
你會唔會用一隻筷子食野啊傻閪?

食過魚蛋未

知唔知咩叫竹籤

兩支加埋係咩

兩支竹籤
兩部電單車加埋係一部四轆私家車?
與其話佢小學雞
不如話佢係顛佬啦
香港人生活壓力真係好大
屌你老味咁都鬧一餐
笑住睇哂成篇嘢
有文化嘅人先會諗到用筷子

求下你。可唔可以唔好開口埋口高登呢。黎到呢一刻仲以「高登仔」自居真係好嘔

屌你老母求人俾啲誠意啦

吠兩聲黎聽下先

吠完兩聲再睇清楚我有冇打過高登仔呢個term

仲有呢個forum繼承高登文化係無可抗辯

你用緊嘅icon都係,咁巴撚閉唔好用丫
d人唔識揸筷子

我由細到大都唔識

有無巴絲識正宗用法

我記得細個渣筷子個手勢好似渣筆咁
有次食飯留意到老豆用緊正宗渣發
於是用佢個方法渣筷子
一直keep到宜家
d人唔識揸筷子

我由細到大都唔識

有無巴絲識正宗用法

細個一錯手勢就會比老豆用筷子扑隻手

正宗渣法
細細個屋企冇教
去到十幾歲覺得識揸筷子都幾有型
跟住晚晚迫自己用正宗方法
成功!
d人唔識揸筷子

我由細到大都唔識

有無巴絲識正宗用法

我記得細個渣筷子個手勢好似渣筆咁
有次食飯留意到老豆用緊正宗渣發
於是用佢個方法渣筷子
一直keep到宜家

用我老豆果種揸法 乜鳩都夾唔到
正宗揸法
細個一揸錯就比老豆彈手指

BTW見到樓上咁激烈咁拗刀叉, 笑左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞