「限你三天內回國自首」:中國00後因言獲罪 父母成人質

195 回覆
784 Like 9 Dislike
同香港咁似嘅
佢本身已經有美國綠卡
我估除非用黑暗兵法幫細放嗰家加速埋
如果唔係細放國家就唔會郁手郁鐘貢
佢哋仲關注緊啲戇鳩鳩嘅脫歐
誅九族
咩年代
佢真係俾人療養左?
冇乜點關注佢
唔咁做命都冇俾着你會點
王靖渝

因為中國護照到香港居留只有七天嘛,然後我每到第六天的時候飛一次曼谷,再飛回香港,

睇到眼濕濕 佢真係支共入面嘅少數清泉
有咩可以幫到佢
佢翻到去都係全家一齊死㗎啦
可怕不是限你三天回
而係佢地無人會為佢發聲,
甚至會blame the victims以自肥
獨裁者沒有奶西狗不能成事。
要及早移民就真
佳仔爽,過左二百個三日仲繼續嘆世界考慮緊幾時有心情自首
王靖渝告訴美國之音,從推文發出到警方突襲他家大約只用了20分鐘。

20分鐘?!我屌?WTF
咪覆五毛啦
支那共產狗
西環碼頭唔比人入嘅原因,完全係個人操守問題
https://lih.kg/2427123
我係老豆點都叫個仔唔好返
望返新疆 返左去其實都唔會救到老豆老母
反而仲死多個
報道說,直至12月初,有港府消息人士揭露鄭已低調回港,但林鄭12月3日被記者問及鄭若驊人在何處時,卻以對方私隱不便透露為由拒絕回應,僅指鄭仍在放病假,引起政壇揣測。而鄭當晚隨即在機場現身,指自己在倫敦完成手術後,被中國駐英大使館安排前往北京作進一步治療,感謝中方人員“關心及安排”。但被問及為何不直接回港,鄭卻回應“大使館安排我回國回北京,我們國家的首都,安排我回來國家”。

該報道說,但《金融時報》12月6日發文引述3名消息人士指,與鄭若驊有連繫的公司正被香港反壟斷機構調查,當中更指鄭若驊原想請辭律政司司長並留在倫敦,但被北京下令必須返回香港。
有無link
返就冧家剷
唔返仲有命
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞