「限你三天內回國自首」:中國00後因言獲罪 父母成人質

195 回覆
784 Like 9 Dislike
用人種地域分敵我,係中國共產黨先用既方法
respect
明日香港
佢老豆
其實我覺得如果47個初選議員當初走一大半,支那已經唔知點鳩算

老實說黃之峰周庭留係度,係蠢左
應該走,好似阿聰咁三日唔埋兩日插你一鑊
咁先好玩

一日呢個畜牲政權仲係度執政,一日就唔可以返來

講真,支那而家打算侵略台灣,但臺灣本身就唔係支那的一步份,咁又可以點?佢除左日日嚇鳩你玩滲透,根本無野可做

打得到,開左波十世,你見香港都係咁,支那一定唔同你客氣,但點解區區一個女人蔡英文,居然搞佢唔掂?

總之對支那一定抱持絕對不信任,就算佢話比你知太陽由東邊升起,你都應該先質疑。
清醒的中國人好難做,共匪治下好多人被迫放棄思考
佢父母應該要脫離同個仔的關係
鄭若驊都走唔甩,要去北京”療養”啦

上面段文講得好岩,你個人點強,夠整個國家強嗎?中共係毫不介意用國家之力去”弄”一個普通人,除左共產黨既「事業」之外基本上係無任何原則,不管黑鹿定白馬,孤兒定寡婦,都係逆我者亡,個底色都仲係伊朝俄呢d黑社會國家
Respect 老豆
所以香港人係海外一定要聚居而且有武裝人員。 否則去到海外一樣受支共威脅
條友都幾撚醒擺明就係博免費移民
言傳身教
係醒 係人都知支那唔係人住既地方。
係香港仲大把留港撚
個老豆
入完制度無比人同化不特止
仲走番出嚟教埋下一代
在重慶偏遠的一些鄉村裡面,警察就是天王老子,警察就是上帝,你要是不聽警察的,就有你好看,就當你全家沒有好下場

香港=偏遠鄉村
講真話成本越來越高
Right, 一定係distrust and verify,中共既誠信同破左幾十次產既賭仔問你借錢冇分別

支那真係好撚嘔心
記者:中印沖突視頻發布後,網上彌漫著深情款款的愛國宣言,”他們是為我而死“、“壹個戰士就是壹個界碑”,”犯我中華、雖遠必誅“。陳祥榕和妳同齡,也是19歲,他說“清澈的愛,只為中國”。他們代表多少中國人的心聲?

王靖渝:我沒有答案,但是大概知道壹些原因。我舅媽的壹個孩子在重慶上幼兒園,現在中國的教育是從幼兒園就開始編造事實:沒有共產黨就沒有我們的今天,沒有共產黨就吃不飽飯。本該是充滿童趣的童年,重慶幾乎所有的公辦小學周三少先隊的課上,全是讓學生講我有多麼熱愛祖國、共產黨、解放軍。

壹個人從小打開電視、手機、電腦就看到共產黨好、習主席好,軍隊需要妳,整個思維就跟著邪黨走。他能夠說出“清澈的愛給中國”,我認為他有點可憐,邪黨害了他。雖然我辱罵了解放軍,我對戰死的四個解放軍官兵感到很同情。

今天這壹切的原因就是,這個邪黨把所有在大陸的中國人民困在無形的監獄,把中國共產黨和中國人民劃了等號。

“就如同美國國務卿蓬佩奧講的,中國共產黨不代表中國人民,應該允許中國人民有不同的看法。不能因為我們對軍隊有不同看法,就輕則刑事拘留,重則殺人滅口,這太恐怖了,不是壹個國家,這是壹個地獄。
諗起魚革之後加入黑警要"改變"果班
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞