民陣緊急呼籲

1001 回覆
2947 Like 77 Dislike
#緊急呼籲

各位香港市民,參與初選的朋友今天被正式起訴顛覆國家政權罪。過去我們曾經有二百萬人走上街頭,有超過六十萬人參與初選投票,今天被控的不只有他們,而是所有爭取民主、自由的香港人。

我們呼籲各位香港人,明天早上9時半抽空一起到西九龍裁判法院,先以排隊入法院的方式,企滿西九龍裁判法院,聲援被捕被控的手足!

民間人權陣線召集人
陳皓桓

Source: #民陣 FB
#五大訴求 #缺一不可
#釋放所有政治犯
#政治打壓可恥
#初選大搜捕 #濫捕 #初選 #候選人 #國安法 #法治已死 #兩制已亡 #自治全失 #香港人平安
實有官派傍聽
sor請唔切假
Twitter 請去:
突發!不斷更新!岑子杰 梁國雄 被正式落案起訴顛覆國家政權罪
https://lih.kg/aKQeCxU

(不斷更新)多名民主派人士將於明早9時30分到西九法院提堂 被起訴顛覆國家政權罪
https://lih.kg/2426481
今日五毛應該又會空群而出,希望大家唔好比五毛影響自己思維,中共玩緊心戰,妄圖違反天命,但最終一定逃唔過歷史規律,共匪滅亡只係時間問題,而我哋可以做嘅就係加速呢一日嘅來臨,每個人做好自己作為人嘅本分,凡著本心良心行事,除非萬不得已日常生活就幫襯返黃店,喺自己擅長嘅或者唔同崗位上做好自己
依家已經要去排隊
旁聽須知
⁃ 請預開庭前15-30分鐘到所屬樓層排隊取籌🔖

⁃ 法院大樓不能拍照 / 攝影📷

⁃ 法庭範圍內保持安靜,切勿喧嘩🗣唔好嗌口號啊!

⁃ 電話請熄機 / 靜音,不要發出任何聲響

⁃ 如已開庭,出入請向法官鞠躬 ⁃ 唔戴得帽!除帽!除帽!除帽!除帽!

⁃ 不能帶水或飲品進内

⁃ 主要以英語進行審訊,不清楚可以睇我哋嘅文字直播台 @youarenotalonehk_live

⁃ 高等法院大樓1樓至14樓,需在地下進行安檢;低層4樓法庭的人士,則需在低層4樓進行安檢;低層3樓至地下,並不需要接受保安檢查 ⁃ 第一次提堂嘅手足嘅袋可能被狗仔咬爛咗,大家見到不妨遞個有色膠袋或者環保袋比佢哋啦

from 被捕人士關注組
西九庭夠大又有庭外都有視像轉播, 有時間希望都去下
保釋處理: 將由正門離開,保釋手續需時,請耐心等候,可幫手足call定的士

還押處理: 將由側門 / 停車場離開,可等懲教車
推上熱門
一百萬人去法庭 個官咪又係一句唔比保釋還押候審
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞