Foodpanda 步兵/車手/單車手 (62) 熊貓出行-我唔想scan code呀

1001 回覆
11 Like 1 Dislike
新手一問 步兵師兄們送餐有無帶住閪熊個保暖袋行
試過酒店客
去到樓下call 客
電話冇登記
報cs
溝通完一輪(5分鐘)
之後就話等多10分鐘再搵cs
10分鐘後報cs
Cs話打左去餐廳confirm
原來個客打左去餐廳講自己轉左電話number
Cs同餐廳溝通完就比左個客既新電話比我
要我自己同客講
個客完全覺得自己冇問題
話依家落黎拎
再等多10分鐘先出現
前後搞左半個鐘
仲要冇tips
火都黎
已經麻木哂
好彩做完依張中左張麥麥送3連單
半個鐘搞店哂
有安慰獎都好,我等左20+分鐘...
再中西單,踢完再中西單,硬食... 午市繁時2鐘4
最後茶市2鐘7先追返dd
冇做好耐同埋一直冇還裝,但退返裝備費?啲裝備係咪唔洗還返俾佢
如果有日我突然想做返,先唔先apply多次
新手+1 冇
係我拎唔到更定真係d更俾人拎哂,4組一開,一更都無既
今星期改咗時間
今晚21係第2組拎更
咁3456幾時拎
師兄唔好做爛巿
10分鐘已經仁至義盡

【16/3長沙灣外賣速遞電單車相撞】

下午9時6分,長沙灣道近貿易廣場外,一輛外賣速遞員電單車與一輛電單車相撞,有外賣包及車牌跌出馬路。

兩名司機受輕傷送往明愛醫院,警方封鎖一條行車線,其後有同外賣速遞公司速遞員到場確認。

邊位ching諗住博多單搞到炒
其實淘個好樣d既保溫袋,或者ikea都得啦,西熊個袋太7

同埋出市區做既話,8-9成步兵都唔用袋,南亞單車兵都9成唔用,出餐10分鐘內送得到比客,我就覺得無所謂。會比人投訴既話應該係送得太慢/拖餐/中兩三連單既尾單/上手拖到過晒時轉出黎比你中既伏單。

除非中長途單/孖單/元氣馬莎呢d先會拎個保溫袋出黎,唔係既話我一般都收埋個袋。
有時餐廳包杯野飲放頂,就咁手拎好少會炒杯野飲,但放保溫袋就好易打斜/瞓橫杯野...

同埋有時餐廳就咁放兩罐氣水落紙袋,出晒水氣好易穿袋,見唔對路先用保溫袋。

#利申#害群之馬
唔關事,B4都會有閪單
手多撳錯左 求好心人幫手接
響單同miss單個通知一齊出
好出色嘅apps
自行處理
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞