想玩下水晶

497 回覆
9 Like 17 Dislike
個人認為
消磁絕大部分都唔可以浸鹽水
一來水晶會氧化得太快 或者 粒石會被侵蝕冇左光澤
二來你條繩/鏈唔知用乜整 鹽水浸一浸可能好快斷

曝曬太陽都係唔可以的 有機會會甩色
月亮都係曬一陣就收返入黎 因為月亮既充能太陰柔 唔係人人頂得順

直接燒鼠尾草/鹽之類既淨化 太近都可能直接燻到變色
可以簡單離遠少少用三既法則 逆3圈淨化 再順3圈加入能量

沖水係最直接簡單了當既方法 水晶好少因為沖水變色(1-2分鐘)

當然最正統方法可以用檀香去做淨化 又或者水晶缽

我屋企人開左個壇,佢每日都會燒兩次香,我直接放喺神壇又得唔得

睇下乜壇 如果拜神像就唔好 因為神壇既香有機會吸引到低靈
有D水晶帶有辟邪 神壇上面既野應該會反感 有機會帶來唔好既野
如果你同屋企人識分辨就OK 唔識就建議真係唔好亂來

我屋企人係道士黎,佢係六壬嗰派,應該冇問題?
冇神像的,只有啲字,乜野六壬先師 白鶴先師 少林祖師,又有對聯,又有乜大顯威靈

大六壬我又識D
我都想深究喎巴打
最近睇緊圖解奇門 同埋劉文元既奇門入門
六壬聽聞對人間既事占卜極準 可知來龍去脈 顯隱性影響
奇門係天地磁場 知方位定分寸
六壬我都有買過幾本書睇 但係要精通冇人教係有d難
如果你屋企咁勁仲洗咩戴水晶

神壇最好唔好放水晶啦 水晶係升氣牆化煞解難令你睇唔到果味野
同神像唔多岩 神像係有自帶氣牆 當係靈/氣既聚集 最好唔好影響

我屋企人自己拜,唔關我事,佢都唔理屋企其他野
佢叫我拜神好過戴水晶

正路大顯威靈既應該係朋友仔
正常人既磁場(氣牆)/能量 唔會可以直接提升到同高靈溝通
如果降低自身氣牆 就可以見到朋友仔 同請佢地上身
當然咁果個人就會有所謂附身既靈 咁佢就可以睇到其他野
咁你屋企人OR你 會唔會出現膝頭/手關節凍 而小腿大腿熱

應該唔係朋友仔,六壬先師 太上老君嗰啲先可以放最高層,中間放祖先,最下嘅地 主先係朋友仔
我又冇以上嗰啲問題,因為我都冇理到佢個壇

冇得罪既成份 但你講既六壬先師 太上老君 入面真係裝住咩我真係唔知
如果你有分階級 可能就係寄宿係入面靈既高低等級
因為高靈好少去動用能量觸摸人既世界 神意一直會係宇宙 虛無 同 時間入面
通常係同人相近既靈 或者人降低去了解佢地先會接觸到
如果只係受供養又幫到你地其實OK(例如祖先既靈大多都係出於善意
但唔好太過接觸怪力亂神既野
接觸唔屬於自己世界既野 對人始終會有影響 唔係果個世界就唔好越界
所以 敬鬼神而遠之 就係最好

我唔知了,反正唔係我拜,我屋企人拜啫,由佢拜師學道開始好似都有最少十年了
想問下超級七有咩用
因為見佢都幾貴
同埋天鐵

超級7 咪 超級柒 乜都有D 對應返人既7個脈輪

通常我會將佢戴係腳
由下將能量移向上做解脫 放棄世界既規則 係心靈意識上自由

或者將上面既能量向下顯化 將你所有思想付諸實行 令人可以充滿行動力

天鐵好貴 高級野來

同捷殞都係殞石屬性 歷史當然比地上既水晶長久啦
但你要用能量去驅動 令天鐵同你既能量合一係比較難
所以新手唔多岩戴 用唔出入面既能量 不過天鐵依然會俾能量你

你人未去到要念經驅邪修仙 都唔洗戴住

正常你見有D水晶搭粒天鐵 就係用天鐵去加強水晶既能量

點樣先用到水晶能量

用水晶能量就係睇返你水晶對應咩脈輪 去思考類近既野
如果你相信水晶 可以試下靜坐
只要諗住頭頂有白光 接受宇宙帶俾你既能量 然後係腳底排出黑氣就夠
水晶會依照佢既功能帶俾你好處

點先睇到腳底排出黑氣?
睇到水晶能量, S7全部嘢都升, 人體容器上限呢啲字眼, 真係好似玩RPG裝道具加數值咁

OK我自己出返去

唔好咁快走啦睇埋落去先啦
個人認為
消磁絕大部分都唔可以浸鹽水
一來水晶會氧化得太快 或者 粒石會被侵蝕冇左光澤
二來你條繩/鏈唔知用乜整 鹽水浸一浸可能好快斷

曝曬太陽都係唔可以的 有機會會甩色
月亮都係曬一陣就收返入黎 因為月亮既充能太陰柔 唔係人人頂得順

直接燒鼠尾草/鹽之類既淨化 太近都可能直接燻到變色
可以簡單離遠少少用三既法則 逆3圈淨化 再順3圈加入能量

沖水係最直接簡單了當既方法 水晶好少因為沖水變色(1-2分鐘)

當然最正統方法可以用檀香去做淨化 又或者水晶缽

我屋企人開左個壇,佢每日都會燒兩次香,我直接放喺神壇又得唔得

睇下乜壇 如果拜神像就唔好 因為神壇既香有機會吸引到低靈
有D水晶帶有辟邪 神壇上面既野應該會反感 有機會帶來唔好既野
如果你同屋企人識分辨就OK 唔識就建議真係唔好亂來

我屋企人係道士黎,佢係六壬嗰派,應該冇問題?
冇神像的,只有啲字,乜野六壬先師 白鶴先師 少林祖師,又有對聯,又有乜大顯威靈

大六壬我又識D
我都想深究喎巴打
最近睇緊圖解奇門 同埋劉文元既奇門入門
六壬聽聞對人間既事占卜極準 可知來龍去脈 顯隱性影響
奇門係天地磁場 知方位定分寸
六壬我都有買過幾本書睇 但係要精通冇人教係有d難
如果你屋企咁勁仲洗咩戴水晶

神壇最好唔好放水晶啦 水晶係升氣牆化煞解難令你睇唔到果味野
同神像唔多岩 神像係有自帶氣牆 當係靈/氣既聚集 最好唔好影響

我屋企人自己拜,唔關我事,佢都唔理屋企其他野
佢叫我拜神好過戴水晶

正路大顯威靈既應該係朋友仔
正常人既磁場(氣牆)/能量 唔會可以直接提升到同高靈溝通
如果降低自身氣牆 就可以見到朋友仔 同請佢地上身
當然咁果個人就會有所謂附身既靈 咁佢就可以睇到其他野
咁你屋企人OR你 會唔會出現膝頭/手關節凍 而小腿大腿熱

應該唔係朋友仔,六壬先師 太上老君嗰啲先可以放最高層,中間放祖先,最下嘅地 主先係朋友仔
我又冇以上嗰啲問題,因為我都冇理到佢個壇

冇得罪既成份 但你講既六壬先師 太上老君 入面真係裝住咩我真係唔知
如果你有分階級 可能就係寄宿係入面靈既高低等級
因為高靈好少去動用能量觸摸人既世界 神意一直會係宇宙 虛無 同 時間入面
通常係同人相近既靈 或者人降低去了解佢地先會接觸到
如果只係受供養又幫到你地其實OK(例如祖先既靈大多都係出於善意
但唔好太過接觸怪力亂神既野
接觸唔屬於自己世界既野 對人始終會有影響 唔係果個世界就唔好越界
所以 敬鬼神而遠之 就係最好

我唔知了,反正唔係我拜,我屋企人拜啫,由佢拜師學道開始好似都有最少十年了

咁應該好勁 唔似吹水 因為有好多野只傳內 口訣 符之類
因為好鬼多野記 學識左其實已經參透左好多野
我冇咁既緣份 我都想去接觸一下呢方面
仲洗咩戴水晶 你屋企D符同口訣都夠你玩好耐
簡單催運辟邪正路野都OK啦

我又唔拜,所以先搵水晶,佢都叫我拜神好過戴水晶,保證效果好過水晶,但我又唔太想接觸鬼神方面
但平常點同佢建立關係
有冇巴絲知邊到買水晶平靚正
想買粉晶同紫晶

Ig大把,粉晶紫晶如果唔要求質素好高,100蚊樓下絕對有交易。仲有我記得係廟街到有檔係賣水晶,啲水晶係倒哂係張枱比你簡,我記得好似大約35蚊就有條,佢唔止有粉晶紫晶,仲有綠幽靈、黑耀石、碧璽etc.

因為怕買到合成 想買天然

天然應該150-300HKD一條手鏈 睇D紋路再靚D就再貴到上千都有

有冇地方講下
另外紫水晶 依家有一種唔知咩產地嘅
清到紫色玻璃咁
怪怪地 唔知係咪優化過定真係天然都咁清

粉晶如果太清都要小心 有人工粉晶呢樣野
粉晶少研究要問其他巴打

多謝提醒
其實我對水晶零研究
只係發生左好多事 個人有左情緒病
跟手聽人講個間http://dok.my花菇好勁
就諗住買水晶帶下
個個人推薦我買天河石同紅紋石

有冇人知喱兩條帶左會點?

最後因爲紅紋冇貨就買左天河
成388一條好撚貴

但我越帶佢越多白色一條條(本身有少少)
但越帶幫多白紋之餘仲有幾點啡點
姐係咩意思?

仲有想問下 帶水晶有冇咩要注意?eg:點保養/有咩禁忌?etc

388其實都唔係好貴啦

天河石,紅紋石對應心輪 可以令你心情開心D 不受打擊 係代表愛同和平既石
增加自我接納 令你平常諗既野變平衡 唔會鑽牛角尖
如果有情緒病帶可以有療癒既效果

你的心為何呼喊?你的心渴望什麼?你的心在哪裡找到平靜?

因為聽過人講百零蚊都有條

我係因為完美主義 對自己咩都睇唔順眼 照個鏡都嫌棄自己 尤其係身型 人人都話我瘦但唔健康但我仲覺得好撚肥 所以有埋飲食失調

愛情方面男友同左另一個人上床又同ptgf sex chat 我仲好愛佢 放唔到手 但心入面太多傷 發展到抑鬱

我只係希望可以個人冇咁執著 同埋係愛情路上 放低男友對我既傷害 希望同佢以後可以順利

Sorry 1999

你仲同佢係埋一齊啊
但係你要意識到 過開心快樂既生活 先要意識自己需求既係佢 定係愛
你咁做就好唔愛自己啦

因為我真係好愛好愛佢
第一個男朋友
我將所有野都比曬佢
冇佢 我咩都冇...

你需要既唔係水晶 係智商

水晶其實只可以幫助你相信你同研究下得到人生觀
佢可以改變你既氣牆 但你心存邪念 點戴都冇用
上面巴打講得岩 你缺乏既唔係水晶 而係面對既心
過度依賴只會產生弊病 你要諗下你自己既人生唔只係得男朋友
做人當然要學識愛自己 感受自己生存 佢地既業障就等佢地自己去受
你唔係咩都冇 至少你仲生存 有手有腳 可以感受呢個世界既一切
就連你拎黎上網既工具 背後經過幾多層改造 由採集原料 加工 合成 運輸
再到你手 上面有幾多個人既汗水同付出 你識咁諗 擁有既野已經比其他人多
你要記住 每一日都係全新既你 你仲有大把人生未過 仲有好多野未欣賞發掘
太多太多美好既事情未去感受 就連一粒砂都記錄住呢個世界 而你係有思想
你更加應該去勇敢面對 去改變 去記錄更多呢個世界然後分享愛同美麗

我都要學習 看得開 看得遠
其實我對水晶零研究
就諗住買水晶帶下

成388一條好撚貴

姐係咩意思?

仲有想問下 帶水晶有冇咩要注意?eg:點保養/有咩禁忌?etc

388其實都唔係好貴啦

天河石,紅紋石對應心輪 可以令你心情開心D 不受打擊 係代表愛同和平既石

我係因為完美主義 對自己咩都睇唔順眼 照個鏡都嫌棄自己 尤其係身型 人人都話我瘦但唔健康但我仲覺得好撚肥 所以有埋飲食失調

愛情方面男友同左另一個人上床又同ptgf sex chat 我仲好愛佢 放唔到手 但心入面太多傷 發展到抑鬱

我只係希望可以個人冇咁執著 同埋係愛情路上 放低男友對我既傷害 希望同佢以後可以順利

Sorry 1999

加油呀

388其實都唔係好貴啦

Sorry 1999

你仲同佢係埋一齊啊
但係你要意識到 過開心快樂既生活 先要意識自己需求既係佢 定係愛
你咁做就好唔愛自己啦

因為我真係好愛好愛佢
第一個男朋友
我將所有野都比曬佢
冇佢 我咩都冇...

掙扎左好耐都係放唔到手

屌醒我啦

唔屌喇 你會係到講
都係身邊啲朋友都聽到厭哂
連身邊最愛你既人勸你都勸唔掂
即係你連身邊既人心痛你 你都要繼續咁落去
咁代表其實大家講麥都無用

你遇溺 人地就算比個救生圈你 你都係會浸死 因為你根本無諗過要上番岸

感情事 我都係剛剛放下 差唔多一年
開始對工作學業上心 但感覺力不重心
功課上朋友對我的信任度不足
有點累
其實我對水晶零研究
就諗住買水晶帶下

成388一條好撚貴

姐係咩意思?

水晶保養平常人可以拎去沖下水 曬下太陽月亮(1,2個鐘)

買返黎果時怕有上手既能量可以拎D鹽水/海鹽埋佢幾日

得閒要沖下水 因為人既皮膚有油性同汗水既鹽 會影響晶體既顏色同結構
變色係有機會的 又或者曬太陽太耐都可能

紅紋石招愛情解憂鬱會多D 天河石解決負面思想增加自信心多D

都係對應心輪 都岩你戴的

原來要沖水

我買個時個個人點火之後將條野放落個裝左好多石既玻璃盒到係咩黎

對唔住我知我好多問題

唔係所有水晶都可以沖水
特別係紅紋 沖水浸水就gg喇
而且水喉水有化學物 絕對唔建議用沖水法
之前其實都有其他水晶post
有興趣可以追下

有冇拎提供
好似變左感情再加啲學術嘅野
但平常點同佢建立關係

同我

水晶多D戴 要用人既精神同體溫去驅動

真正水晶戴上手會有一種透心涼既感覺 然後慢慢溶入你既身體化為能量

有戴過水晶都知我講咩啦

戴緊 但本身負能量好重
感覺上心事煩惱鎖左我個心
訓得唔好 一訓就好易比鬼壓
有時訓半個鐘就醒 有時就chur到自己好盡
然後返十幾粒鐘
如果累的日子 未訓著 對眼合埋
已經開始有發夢見到的野出現

你仲同佢係埋一齊啊
你咁做就好唔愛自己啦

因為我真係好愛好愛佢
第一個男朋友
我將所有野都比曬佢
冇佢 我咩都冇...

掙扎左好耐都係放唔到手

屌醒我啦

唔屌喇 你會係到講

你遇溺 人地就算比個救生圈你 你都係會浸死 因為你根本無諗過要上番岸

有點累

可惜冇PM功能 冇得俾你傾訴下
不過簡單咁話你知啦 日常既摩擦力就係一個反方向既力
當你施咩力出去 就會有咩力返返黎
人一樣 你放咩能量出去 就有咩能量返黎
好多時一句簡單打從心底感謝一個人 其實已經放下就好多對佢既成見
係相處果時就唔會有能量相沖 令人學識接納包容
你自問下信任度不足問題會唔會出現係自己到
再去檢視佢地對你既想法會唔會只係你認為
力不從心 可能係因為你某程度上唔相信自己
要話俾自己知 我可以 當你既生命之火燃起之後
你會覺得維持係好容易既事 只需要加少少燃料(可以係人既愛/信任)
并唔係每日失落 令果團火熄左
又要用重新點過 當你有一日點唔起既時候 你就會失調

好似內心
有時候我好努力 努力到幾日不休
但團火一熄 就會物野都唔想做
然後好似roller cycle咁
...有時我朋友叫我去玩
但當我好有火時 我唔敢去
試多好幾次 玩完一日
要兩三日先重捨心情

掙扎左好耐都係放唔到手

屌醒我啦

唔屌喇 你會係到講

有點累

可惜冇PM功能 冇得俾你傾訴下
不過簡單咁話你知啦 日常既摩擦力就係一個反方向既力
當你施咩力出去 就會有咩力返返黎
人一樣 你放咩能量出去 就有咩能量返黎
好多時一句簡單打從心底感謝一個人 其實已經放下就好多對佢既成見
係相處果時就唔會有能量相沖 令人學識接納包容
你自問下信任度不足問題會唔會出現係自己到
再去檢視佢地對你既想法會唔會只係你認為
力不從心 可能係因為你某程度上唔相信自己
要話俾自己知 我可以 當你既生命之火燃起之後
你會覺得維持係好容易既事 只需要加少少燃料(可以係人既愛/信任)

好似內心
有時候我好努力 努力到幾日不休
但團火一熄 就會物野都唔想做
然後好似roller cycle咁
...有時我朋友叫我去玩
但當我好有火時 我唔敢去
試多好幾次 玩完一日
要兩三日先重捨心情

我唔係好清楚你既狀況啦 我可以講你跟本唔清楚自己目標係咩
盲目咁去努力 咁你同會呼吸既石頭 新界d牛有咩分別
你有火 係封閉既空間 總係好快會燒盡 缺少外界既能量
燃燒自己身體既所有能量 你人就會謝曬 好似條乾柴咁
好脆弱好脆弱 不堪一擊

其實講真想玩水晶都係因為發生太多野太多負面情緒 所以自想平平地買黎玩下 諗緊去深水埗睇下咖啦天日 水晶大概要點揀 聽講合眼緣 或者有冇人割愛 主要想要啲 心輪水晶
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞