[錶撚入] 擺低你哋戴緊嘅錶(71)

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
係Mr Porter買左隻iwc 之後退貨 個邊收到退貨個包裹 話唔見左隻錶
佢退貨用DHL架喎
咁都可以唔見
又幾過癮,反裝粒7750
可能出來畀左丘仔戴
sink 咁睇我哋啲弱勢社群,好感動
寄個陣DHL check 過晒 MrPorter簽收左
之後先send email比我話隻錶唔見左 答番佢又唔應我email
一直都唔鐘意GS/Seiko錶面有動力顯示,搞到個面好花又唔一致平衡!
帶機械錶動力有幾多心中有數,反正停咗都係上返鏈就得
拿你咁樣就唔了解計時錶嘅奧妙喇

須知道一個系統,無論係電腦或者機械系統,牽涉實時嘅功能永遠都係數一數二難。因為要隨傳隨到,同埋話停就要停。
咁多種complications, 就只有兩種有實時互動:chronograph 同 minute repeater.
之後你再諗下 minute repeater 幾錢隻,一隻7750又幾錢隻,就知 chronograph 係幾咁偉大。

屌, Mr. Porter 都咁撚狗嘅?
簽咗收就上佢身架啦,想點呀?
佢一秒都收幾皮嘢啦。咁都唔撚回水?
條帶係邊度買
looks nice
竟然話啲 sub dial 阻住哂
真的受傷了
https://www.veblenist.com
之前巴打介紹
邊粒芯先? 果啲8500,8800 有 quick set hour hand 嘅無呢個限制架喇

至於第二個問題,其實只要係用日期圈顯示日期,都可能有禁區。不論機械定石英。推郁日期圈嘅方法其實兩種錶無唔同。所以要睇錶廠有無響呢方面做 fool proof 設計。
唔只唔阻住,簡直互相輝映呀
睇相未適應
試上手好貼,推薦
想問下咁多位,點解咁多人戴錶
冇人會覺得嗰舊鐵阻住曬㗎咩
收工 元宵節快樂 唔貼錶了
有日期就會買

遲d 如果買chronomaster sport, 直頭知道咩叫時間一瞬即逝呀
下面個細圈咪係日期囉
GS d 新錶加撚到cls
睇中左都唔太想入手
8800無quick set hour hand
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞