拜登:中國長期被西方妖魔化 維吾爾種族屠殺不過是中國文化規範

261 回覆
117 Like 288 Dislike
"I point out to him no American president can be sustained as a president, if he doesn't reflect the values of the United States. And so the idea is, that I am not going to speak out against what he's doing in Hong Kong, what he's doing with the Uyghurs in the western mountains of China and Taiwan trying to end the one China policy by making it forceful...he gets, it culturally there are different norms that each country and that leaders are expected to follow," Biden said.

我get到既意思係佢贊成支那口交部果套支那國情既說詞喎, 仲要衰到加多句 正如美國總統如果唔跟民意走就坐唔耐 去endorse支共種族滅絕既行為

至於講乜repercussion, 共黨如果保唔住自己政權就真係大把repercussion喇

承弊燈所言, 咁支共, 緬甸軍頭甚至北泡委內瑞拉用槍保權利保命有乜問題先呢個係共剷世界既norm嚟喎
成段講話係講緊佢同雜種嘅電話
明明有講到明中國一定要承受侵犯人權嘅後果,樓主個tweet就特登剪走
原本成段嘢大意係講美國總統一定要堅守美國嘅value
一定要為民主自由發聲

The idea is, that個語意根本就唔係講佢自己嘅idea係咁
而係話作為美國總統喺堅守美國value嘅前提下
he will not be speaking out abt HK, TW, Uyghurs呢個idea係唔可能
成段都係對中國強硬嘅說話嚟
就係樓主呢啲撚樣成日斷章取義扭曲事實

咁佢咪明明白白咁講出嚟囉

加成段norm果D垃圾做乜即係事後如果俾支那屌就戴頭盔話佢有講過尊重支那國情佢而家係總統唔係風水佬呀講嘢清楚明白D喇屌佢老母臭閪

仲要講乜美國總統要尊重美國民意果段, 萬一五毛屌返轉頭話咁支共呀頭就唔駛尊重支那民意甴種宜家民意好高喎咁拉登又可以唔支持基地組織成員民意巴格達地又唔駛理IS民意

無啦啦加咗段尊重民意成段嘢就變成endorse咗佢"支持"支共既決定喇仲拗乜呀我屌你老母

屌佢老母成班死淨把口既仆街左膠淨係得果套極端相對主義既論調呃呃騙騙遺禍人間阻住地球轉放生孔子學院單野都仲未同佢計呀屌佢老母臭閪
呢個就係China joe所講會對中國更強硬
China Joe
尊重民意呀

唔好唔記得2013支共開始set南海防空識別區安倍叫佢去阻支那佢實牙實齒話ok點知佢就無咗件事
事後記者會仲叫人唔好為甴種找麻煩
跟本成段野佢講出來好清楚,美國正苦係會為人權發聲,但唔否定中國做嘅野,你睇返佢個47年,登登支持分離法案、反對保護台灣,咪明囉。
即係講一大輪垃圾搞到個意思似是而非之後任佢點spin都得

同力架鹿無耐之前本自傳話係被迫奶共一樣咁荒謬
殺完人全家之後講句我錯了
就係陶傑所講既左膠典範
原文入面嘅 "he gets it" 係指邊個? "And so the idea is" 又係補充緊邊一句說話?
全世界都睇緊中國麻, 一早知啦
我都睇緊美國墮落
個 he 咪習囉
"And so the idea is" = 唔譴責囉

好簡單,左媒剪曬佢講文化包容個到
https://twitter.com/i/web/status/1361877221670080514
一係佢唔了解支那人一係弊燈玩語言偽術一係你自己呃自己
甴種get 到既咪個個領導人要跟自己國情做嘢
咁你美國屌鳩支那, 北韓, 古巴, 委內瑞拉...etc仲迫人跟西方果套民煮豉油支持乜q LGBTQI唔係自打嘴巴仲話乜普世價值你係咪種族歧視呀
我唔認知你玩獨裁,但我會誓死捍衛你玩獨裁既權利
Steve guest 斷章取義,拜登指的 different norms 不是種族滅絕!
標題指拜登唔會出聲,完全不是正確翻譯。
爛翻譯等於假新聞,害人不淺。
佢句道歉真係值錢
魔鬼做野
描述事實
都叫妖魔化

只係唔信自己眼見到佢屠殺緊人

屌 垃圾

幾時馬上風傷到神經癱瘓
集中營文化又贏!

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞