拜登:中國長期被西方妖魔化 維吾爾種族屠殺不過是中國文化規範

261 回覆
117 Like 288 Dislike
美國value係乜,你去問呀 joe
完整嗰條片後面有講話there will be repercussions for China同US will be the spokesperson for human rights
你睇睇先啦
其實就算剩係樓主貼嗰條都好明顯係對話中間剪咗出嚟
唔再係民主大國啦
呢啲FAKE NEWS 撚正仆街 不過左膠價值都係IS WATCHING 同用把口
你漏左黎則糞 ...
個post的確係cut頭cut尾
不過repercussions同spokesperson
都係建議唔好期待太多好d

撐侵其實我都理解
話個痴線嘅對華會強硬啲唔係完全無根據
但而家都輸咗咁多個月啦
咁個現實係咁就move on la diu
班人都重係藍絲咁係咁傳低級fake news又唔肯面對現實
真係慘不忍睹
明明個norm 係講緊美國嘅價值,侵粉格硬cut到話係「尊重侵犯人權」
全部人係嘩然佢講cultural norms
唔係持續關注定咩行動
我都覺得講嘅嘢都係聽住先好
不過唔好期待同時都可以carrot and stick下
一表態軟弱就屌,吹水會對中共強硬都可以鼓勵下
幾耐無聽過文化差異,要包容
記得當初傲狗串過馬撚 依家到底係邊
再推
十分關注
繼續奶共
係人民幣啊!
今次係英文水平有限
兩黨共識

美國民主黨同中國共產黨
拜登同大家講,中國殺人係佢地既事,唔關我地事
Twitter 全部鬼都唔使英文?
佢地係鬧cultural different norms
好明顯係冇睇晒成段,信咗個標題黨啦
咁又拜登比起侵成日鳩叫口號係難聽啲嘅
同埋條片又剪頭剪尾樓主又刻意誤導人
拜登其實講漏野先搞到咁矛盾同前後不一
Biden says China to face repercussions on human rights

https://www.reuters.com/article/us-usa-biden-china-idUSKBN2AH0AC

樓主日光日白唔好咁多性幻想啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞