[遲來的號外]勒索軟體病毒全球肆虐99國

217 回覆
11 Like 2 Dislike
我無裝防毒無事

唔亂開電郵應該無事

只要有一個人亂開
佢就會網絡攻擊互聯網上任何未更新嘅電腦
https://intel.malwaretech.com/WannaCrypt.html

而家亞洲國家啲人瞓醒就狂閃

亂開email嗰班會做左hacker個媒介
唔知情情怳下 幫hacker hack人電腦
睇圖集中嚮成個廣東地區咁喎
公司電腦開左成朝喇奶野未啊😭😭😭

開左成7個月都冇中招
仲要disable windows update 同防毒都冇裝

笑左
我無裝防毒無事

唔亂開電郵應該無事

只要有一個人亂開
https://intel.malwaretech.com/WannaCrypt.html

亂開email嗰班會做左hacker個媒介
唔知情情怳下 幫hacker hack人電腦

win10市佔有望上50%
日本無閃過咁滯
日本無閃過咁滯

少啲,剛剛見到彈咗幾次香港出嚟,禮拜六瞓晏咗少少

小支支同加拿大瘋狂閃
好彩部notebook成日逼人更新

好彩我有更新強迫症
好彩win10熄機知陣會更新埋
個病毒唔係已經好耐啦咩
點解冇啦啦咁多巴打講

今日好多中

好彩我有更新強迫症

x2
用老番唔update個班係咪重災
個病毒唔係已經好耐啦咩
點解冇啦啦咁多巴打講

今日好多中

之前係地雷式中伏
今次係飛彈式攻擊
我無裝防毒無事

唔亂開電郵應該無事

只要有一個人亂開

香港閃左好多野
我無裝防毒無事

win7 對上一次更新2014年,無防毒,無開防火 乜事都無
如果近排無開過電腦
係咪最好抆左lan線先開機?

好彩我有更新強迫症

x2

部Notebook尋日先更新完 係咪應該冇事
可以點l呢隻毒
打算公司上

你要問下有收email嘅巴打
我都有興趣收藏

我有需要, 有冇手足開心share

唔好做啲破壞香港經濟嘅嘢啦

大陸經濟又點睇?

損人不利己
公司中左 除左it狗其他全部早走

It狗都無用啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞