IT討論區(111) 祝大家牛年人人有offer

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
Accept完offer, Hr問攞三個月糧單
Print完出黎睇先發現自己記錯左人工
Current寫多左接近$1000
好柒...
而家公司做左3年,每年都係加5-8%,加到我記到錯鬼哂
而家唔知自首同hr講,定照比佢睇左先
Reject 佢算啦 仲要拎糧單
都幾想要個offer
拎糧單而家唔common架啦咩?
Common架咩 未試過問我拎
咁hr點知你寫既工作經驗真唔真?
佢自己做reference check
咁做乜要攞我糧單
想請教咁多位ching

最近要幫公司做返個central user management既system
諗住既然係就做埋single sign on (因為而家唔做遲早係要做埋 公司以前山頭文化一路都冇諗做呢d野 而家又話reform d team出手改革)

咁腦細都係偏向host係自己度唔鐘意買cloud services既人
我google左幾日都冇乜方向, 見oauth2就有好多野睇但又唔知點先係sso, 好似正統d既oidc就見要買cloud services多, 究竟邊樣先岩

想問下有冇各位巴打ching有冇d咩可以俾我reference下
windows ad可能已經岩你用,oauth2係auth既方式啫(好似係)
做marketing research既不如你直接打去vendor問約個時間叫佢教你地
話計埋b仔
誠實幾重要
.net 既話可以睇下identity server4
應該做到晒你要做既野
9成係firewall rules問題,你disable咗firewall之後有無試過restart docker daemon?
另外有無check過abc host既firewall rules有咩唔同,overlay network每部機都有a set of rules要跟

留意返誠實唔單單係無意圖講大話 仲要有心有能力去確保自己無講大話
所以呢個case係就算無心記錯 都係唔誠實

如果覺得咁既定義好harsh 我會建議你講野個時戴頭盔 等人地知道其實你自己都唔肯定唔好盡信
或者真係太廢連加一句頭盔都唔識 就直接講少啲野
合約寫住頭三個月内唔做A公司要比返驗身費
我從來冇遇過加人工所以唔會有呢個問題
屌你老母OT半日係仆街既
屌你老母 賺一百萬冇時間駛有咩意思
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞