IT討論區(111) 祝大家牛年人人有offer

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
佢出到0.8 hbu 外加雙糧 bonus就考慮
考個aws certified developer associate 番黎有冇用?
本身番緊間野無用 想考完再搵cloud related 既工
0.8太少啦

https://www.ctgoodjobs.hk/article/%E6%96%B0%E5%B9%B4%E8%81%B7%E5%A0%B4-%E6%83%B3%E5%8D%87%E8%81%B7%E5%8A%A0%E8%96%AA%E4%BD%86%E5%86%87%E4%BD%A0%E4%BB%BD-%E9%99%A4%E5%92%97%E8%BE%AD%E8%81%B7-%E5%8F%AF%E4%BB%A5%E7%94%A85%E5%80%8B%E6%96%B9%E6%B3%95%E8%87%AA%E8%99%95/1235-22679?utm_source=210223_article_SAD&utm_medium=fb&utm_campaign=fbpost&fbclid=IwAR04I9EskHoytrAsj60j8WaBCpJnPGwwvzs4qJzIgFAOXmPmTPCcznqrEkc

1.當你有一個垃圾上司
職業生涯中,遇到一個衰上司的機會實在太高!不論他是微管理者、朝令夕改、畏首畏尾、狐假虎威、寬己嚴人、愚蠢、無能、縮骨卸膞或無理取鬧,任何一樣都很糟糕,多相處一天都身心疲累,甚至令自己有轉工的念頭。

任何一樣都很糟糕,但我果個接近全中
真心:有份工嘅强烈不建議去跳糟
我唔係第一個比條SA搞走嘅人
一定係要under 佢咁慘?
好過冇
係呀,我仲有上手
就算同佢夾野嘅同事都無個係夾得黎
你好彩
0.7包double pay?
從同事口中得知上手都係頂佢唔順
應該係0.7 hbu 底薪
我同事同grade 0.6都冇
但大師兄係咪0.7
唔係
咁即係佢地AP好難做到0.8 HBU
又要揾個乜都識但又可以比佢食得住好難
出手高d都有機既
0.8+ hbu
即係大師兄有0.8 hbu就會留低
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞