Bitcoin / cryptocurrency 集中討論區 (53)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
分手費好痛
但係bnb 係有上限,而且binance話會burn
理論上其他升佢好難唔升
原來有啲咁既功能
玩BUNNY係咪要預好大機會TOTAL LOSS?
感覺bnb個價比人為操控緊咁,點諗需求都好大但異常穩定
crypto=scam, dyor
CZ唔知用咩招㩒住,主要想用低gas fee引晒啲人入場先,佢今日出tweet話會過eth頭,可能就爆升
cls
咩叫「跨公鏈」?
而我所知decentralize 地「跨公鏈」既方法得一個,叫「HTLC」(hashed time lock contract)。HTLC 既問題係finality 極長(取決於兩條公鏈各自既finality),而且UX 通常都係惡夢

AEB依家用既Bridge 係經relayers,即係半centralize

唔存在一條公鏈可以做到唔同公鏈間既「跨公鏈」

好多標榜自己做interoperability 既公鏈(如Cosmos、Polkadot),其實唔係真係可以跨到去如Ethereum 或者Bitcoin blockchain

而係你用佢ecosystem,或者佢既consensus engine,你就可以係果堆公鏈間互通
例如:BSC,CRO,ATOM 都係用Tendermint(Cosmos 既consensus),佢地就好容易互通
預左無晒先好玩,又未必好大機會既
係囉,我就咁諗先重注左
結果臭閪仲累我蝕il
如果佢仲想個賭場玩落去,正路點都keep住而家咁最好
咁PANCAKE係咪相對會安全小小
crypto.com 個app 信唔信得過
見佢有卡有app
但pancake可能真係要幾個月先回到本....幾個月後既野無人知
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞