有無巴絲有訂閱datacamp個一年會籍?

40 回覆
0 Like 5 Dislike
想入行做data
係諗住做咩role?
Data analyst?
Yes data analyst
學好BI tools
Tableau/ PowerBI
學少量sql
同埋學python 做data cleansing / manipulation

太advance 既python lib. 其實好多學完都未必會用得著
做DA 好少會玩model, data min
Power BI我依加已經畢左業 應該得翻收費版本可以用?
我會去研究下tableau
師兄知唔知學完可唔可以去邊到實戰下?
定係都係要邊學邊搵工 到左職場先有機會用到
如果想向data analyst 方向走 技能樹方面係咪都集中點R (except modelling) 同 tableau.
關係stat d野 我都7788還翻曬比老師 唔知邊到得重新練翻
多謝師兄
你去dashplot或者tableau搞幾個dashboard可能對你cv有用
好 呢幾日試下學
因為我真係無咩實際工作經驗
整出來呢d dashboard 如果擺入portfolio send 出去搵工 算唔算可以拎得出來比人睇下
好有用 多謝你Ching
直接去kaggle玩project好過呢啲daracamp
好耐之前淘過個account 番嚟
但係我玩左1日 就唔想做
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞