Civil牌(ICE)已經係一個垃圾牌,阿豬阿狗都拎到

100 回覆
17 Like 17 Dislike
根本 CEG =AE = E 依個制度已經話左俾你知所有pro grade 個程度同其他部門比要降一級
今年我個project d人去考都60%passing rate
女人做工程,係邊都唔駛識野
個班人不食人間煙火
成班白鴿眼
同佢哋做嘢激撚死一味夾判頭跟合約做

喺出面做過一排碌入去嗰啲反而真係好好傾好好夾 對住我哋呢啲細都好好傾好客氣
識玩生死章
最叻咪引用合約 in accordance wth contract clause xxxyyyzzz, 判頭快撚啲同我死掂佢,唔講以為成班都係律師
中肯
2000fun?
介唔介意講下果到個名?
我好鍾意Civil 但係講到好似好灰咁
又好期待做野
有無d開心野講下
起完舊野可以去現場打飛機
做到 PM 咁高位, professional interview 入去鳩坐都 pass
個遊戲玩法不嬲恰鳩後生仔,passing rate 唔可以 100% 咪搵啲 young 嘅 applicant 開刀,咁耐未見過 over 35
嘅 applicant fail
依班人自少就 train 全職打筆戰
Contractor Consultant 就算有 internal legal team 都無咁多人力物力時間同佢地寫嚟寫去
有冇ching讀builder科成功考到ICE
做緊發展商COW,唔駛考牌都日日準時收工仲有成六皮嘢、無工程師牌有起事仲要唔駛上身。
沙中線紅磡站個黃唯銘仲要係HKIE會長,HKIE本身就係一個柒出國際嘅笑話,
轉左制之後係咪連poly個master都唔認 要做嗰個academic assessment
Poly個master不嬲話自己唔認
純呃錢
有冇人試過用poly呢個master過academic assessment
我都想知 有冇人試過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞