其實點解咁多人仲用緊銀行買股票

194 回覆
385 Like 16 Dislike
銀行一樣可以即刻再買喎。
HSBC尚玉先有得免佣,
建議戶口低過1000萬唔好用HSBC, 用返證券行,
收佣好撚貴, 1年trade得多隨時比幾萬蚊佣
原來講緊美股,
美股就唔知, 當我無講過。
HSBC最大問題係無自動止蝕/止賺功能
要手動好撚ON9, 你玩大波幅股要返工要訓教無可能MON實
係好慢,唔好話買股票
平時就咁用我都頂唔順,click完要等1,2秒慢幾拍,同hsbc個app完全無得比
本身我都放D錢係citi,依家我都轉走晒
平時一個月login一兩次淨係用黎交卡數算
用到燥
係成個citibank既銀行服務都有問題,有branch到ebanking到back office
新股孖展平
B組起上嚟都差成一千幾百
果班都係sales 黎啫
係賣多啲PI可以買既野only
citi買港股出糧戶口免佣
如果美股就好貴,所以我用firstrade買美股
用銀行係方便啲資金調動同穩陣,月頭出咗糧喺戶口可以買股又得,即刻過去馬會賭馬賭波又得,賺咗又可以即刻撳到錢出黎。吓吓過錢去股票行,過返入銀行,又要幾日,呢啲工序雖然唔會好複雜,但嘢嘢都要咁樣做,勁煩囉。
原來咁多人用HSBC 買美股
一直唔敢講驚俾人笑on9
我都用緊
本身戶口有美金唔使特登唱黎唱去貪方便
唔使轉黎轉去
但唔知點解HSBC Invest 個app 係同internet banking 分開
有時要login 兩次
收費係貴, 唯有買少幾次, 同每次買多啲
老實講,有錢人真係唔會 care 手續費
但呢度有幾多個真係過億身家
第1日買股咩你個on9仔
Citi用apps買唔算貴
有個rm招呼已經唔同啦
其實有錢個班係用銀行既broker買賣唔係用銀行
好似hsbc你多過一百萬係有hsbc既專屬broker用
真⋯⋯你有錢少少就可以開銀行broker ac
恒生投資快唔係免手續費?
因為on9
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞