【連登 商業電台 光明頂 討論區(三十)】

1001 回覆
12 Like 1 Dislike
中共點都係winner
反而軍方係比起昂山素姬唔想出賣咁多主權比中共
咁陶生最尾嗰分鐘既結論真係精華
兩邊都唔洗撐
你條傻尻左仔平時聽光明頂會唔會聽到爆血管?
我都聽咗十年八年
你話呢
成日錄音錄音 你地因住奶野

光明頂 錄唔錄音都咁好聽
obama最無恥係咩都知又咩都唔做
到trump有決心take action又屌
"中國覺得領土受到威脅時,立場有可能變得強勢,亦不滿西方批評其人權紀錄。但即使是在美國對台軍售這類易引爆衝突的問題上,中國官員也盡其可能把爭端當成例行公事:透過措辭強烈的信件或取消雙邊會議來表達不滿,但絕不會讓事態升級到太嚴重的田地,以免阻礙滿載中國製造的運動鞋、電子產品和汽車零件的貨櫃進入美國港口和你家附近的沃爾瑪超市。"
這種戰略上的耐性幫助中國節省資源,避免在海外投資時付出高昂代價。此舉也幫助掩蓋了中國「和平崛起」過程中一貫地迴避、放寬或違反所有談妥的國際商務規定。多年來,中國利用國家補貼、貨幣操縱與貿易傾銷,以人為方式壓低出口貨物價格,削弱美國本土製造業。中國對勞工與環境規章的漠視也達成相同目的。同時,中國採取配額和禁運等非關稅壁壘,盜取美國智慧財產權,並不斷向在中國做生意的美國企業施壓,要求交出關鍵技術,以加速中國在全球供應鏈的崛起。
廁紙包頭都識,跟得好貼
幾時tag埋19
19會唔會回應
又夠撚鐘入鳩左啦

各位巴絲晚安
入啦dllm

lm 19回應正手抽擊 抽爆佢
可能錄音,咪唔回應囉
得啦得啦知你唔係錄音啦
唔係錄音
提防騙子
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞