我不會因堂食而裝安心出行

575 回覆
4972 Like 58 Dislike
push
政府呢招防疫高
你班黃絲唔去仲好 少d播毒風險
推 有一就有二
一開始就要拒絕安心出行
全部人都係:(印度佬)
字寫得衰 佢睇唔到 但我寫的是真嘢

告我咩?告我字衰違反黨安法?
根本八達通已有資料
為咩要多此一舉?心照啦
係囉

我叫Carry Lam

寫了Carrie Lam 唔得咩?我英文差 拎U 唔得?

我呢D成績有資格加入狗隊 咪撚得罪我呀
一定會
好失禮 因為嘉頓係藍
但係而家係外賣都唔得,咁如果假設遲吓係超市街市唔得呢?又遲吓先算?

除咗逆來順受可以點?
要堅決抵制國安碼,的確需要聯合行動
#一齊唔裝
#安心上路
#安心出殯
#我唔會裝安心出殯challenge

陳雲:安心出行碼可以應付?政府的黃絲打手又出動昆人,教人用太空卡、純wifi 電話鳩嘟碼啦。政府一段時間不理會空心手機,等大家適應之後,會忽然假裝發現被市民欺騙,於是規定嘟機的是手機實名制。原本政府只是立法規定買太空卡要實名制,變成所有手機都要實名制。
之前政府說檢驗covid-19夠係講檢測只是檢測病毒而是不看人類DNA的,於是一批水喉水樣品過關之後,政府規定要有人類DNA的才受理,否則罰款或監禁,並且頒布強制檢測令。
目前香港已經無法治,因為防疫條例是不必經議會討論,政府可以隨便刊憲就修訂法例的。故此你們不要用2019年的反修例的態度來看待!更何況,老泛民走了之後,現在留在議會的是什麼人,大家心裡有數。
抵抗不是這樣做的。店鋪和顧客不合作就可以。

趁我仍未被捕入獄或橫死街頭,請各位放心share。這是我在庚子年歲末,又一次憐憫你們,你們不安心share,就是死路一條。過了今晚十二點,就是辛丑年,辛丑年是大凶年,我可能會在這年死去,未必可以再拯救你們,到時各安天命。拜拜。
咁點解唔喺出面俾錢
餐廳冇人去 就算收銀機喺出面
佢地都係要出嚟收錢架啦
push
same here!!
初七開始街食
有啲典故
POLY 四面楚歌
唔入 黃店外賣幫襯
用❌做icon
【認真正視聽】近期假安心app同Clubhouse安唔安裝大論戰嘅盲點
https://lih.kg/2403850
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞