我不會因堂食而裝安心出行

575 回覆
4972 Like 58 Dislike
你信政府?
最初都話國安法唔影響言論自由,結果呢?
講句香港加油,貼張香港加油貼紙都搞9你

我唔係唔信個app
我係唔信政府姐
裝你老母
唔裝有鬼用?
唔通個陣出國安法都係唔理就得?
唔裝同坐以待斃有咩分別?
定冇人覺得大件事
姓名+電話都受「個人資料(私隱)條例」規管

資料收集及使用者必須遵從該六項原則的規定
其中一個係「資料使用者須採取切實可行的步驟確保個人資料的保安,免受未獲授權或意外的查閱、處理、刪除、 喪失或其他使用」

餐廳唔可以求其搵本簿mark你啲資料,本簿又四圍擺
又或者其他人好容易就睇到啲資料(例如放係門口)

跟足規矩做嘅,隨時每人登記一次要分幾兩分鐘
一班人去堂食而要登記,間餐廳個門口隨時塞爆

講到個登記目的係咁簡單
話如果間餐廳有人確診,通知到其他進入過嘅人
咁唔使留全名都得㗎
登記姓乜嘢+電話號碼就夠啦

平時book位食飯
留貴姓+電話,一樣搵到我丫
贏乜鳩啫
而家就係要業界俾壓力啊
裝你老味咩 係咪拎部鬼機去玩好撚醒啫?
唔裝點食M記
根本政府就係借疫情嚟推呢個安心鳩行app,用嚟監控香港人,然後搞鳩黃店

柒婆講嘅嘢都信?
宜家啲水先60度,幾時得滾呀,到時先算啦
離題講下
個時渣狗個名未閪嗰時係九龍灣食佢間茶記
門口阿姐竟然話要睇老身確定係咪香港人

返正題
我可以叫陳寶珊 我可以叫Carrie Lam 我亦可以叫John Doe架喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞