「英國留學撚入」(2)

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
有無人讀Accounting?
想問下Durham同Lancaster 2間都有offer,揀邊間好? 睇QS, Lancaster 排名高好多,其實而家佢評價好唔好?
麻煩大家
Durham好北喎,之前有post話個town好悶, 附近得Newcastle 1個大城市
Lancaster 就中部少少,去Manchester 個半鐘,
去Liverpool, Leeds嗰啲都近, 科排名算好
Exeter都多香港人,應該易識frd
唸緊值唔值得為校名而去Durham, 但Account 就Lancaster 排名高d
成績未入到London 嘅大學, 應該master 去
你講得啱嘅,Durham真係好啲
啱啱畢業
邊間
老老實實 讀商科除咗Econ其他都係差唔多
有冇巴絲係Manchester! 啱啱嚟咗,冇朋友
tg 都有啲man group
有冇推介,求tg
無知一問 點解local ranking 如durham 會排到咁高
但global ranking 又得80幾?咁應該信邊個排名
有冇Manchester 既tg group 可以入
請問有冇Sheffield嘅朋友,有冇grp可以入
Global ranking主要都係睇research, 通常間學校規模大排名都會高啲。兩個都唔應該信晒,其實公認top 10來來去去都係嗰幾間。
咁其實例如Manchester U 呢間好唔好?見佢global ranking 都幾高 但local ranking 就排十幾
我以前都有諗過去Manchester。之後聽返嗰邊啲人講,manchester其實唔算top 最多只係中上。其實大部份英國人覺得top ge 得g5 Durham st andrews warwick bristol edinburgh bath。不過最重要都係自己讀得開心
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞