媽咪打比我話阿爸心肌梗塞上左白車

498 回覆
951 Like 47 Dislike
唔洗太擔心

香港無乜野好,係ami 嘅symptom onset-balloon time 夠快

入得切cath lab 多數都無事
平安🙏🏻
收皮啦南亞狗
樓主定啲嚟先...

如果係上咗白車再昏迷,咁出事嘅機會好細。就咁聽件事,首先心跳無停唔洗CPR已經Good,其次亦有救護比藥+睇住,只要第一時間比到合適治療,其實唔會有咩大問題。我反而希望 令尊可以手術成功,大步擸過。

祝令尊 身體安康
祝樓主爸爸平安
大步覧過,平安回家🙏🙏🙏
香港通波仔可以嘅,應該冇咩大問題
不過你唔放心嘅都可以翻去一轉,到隔離完應該出咗院翻屋企
可以但如果你嗰邊啲嘢行唔開就諗下先
如果入咗icu可以叫啊媽問下護士可唔可以WhatsApp視像通話 見下面支持下老豆都好 尿片濕紙巾廖袋電話隔兩三日都要補充 如果你同護士有聯絡 可以問佢可唔可以搵個社工follow阿媽 全部經驗之談
希望你即爸爸無事平安
無事嘅無事嘅
平安平安!🙏🏻
如果擔心又抽到身就返黎香港啦
大吉利是果陣依家有酌情權俾係隔離期間既人黎睇既,但要衛生署同醫院批准
依家公院限嚴左,大吉果陣最多兩個人入病房睇,仲要係72個鐘入交到COVID-19 -ve 證明,其他人想睇都建議用face time 睇個

Btw, 冠狀動脈塞左要通波仔都要睇返佢點塞同塞左幾多條,因為心主要有三大條冠狀動脈,急性期間會通左最塞果條先,因為免費政府俾錢,之後冇咁塞但都好塞果d就要自己俾錢🤌係公院排期等通,一般都唔會好耐
當然手術有風險,寫唔到包單
仲要睇係入左邊間醫院,唔係間間醫院有24小時通波仔服務

利申:HA nurse
其實而家醫學咁昌明(除左武肺)
呢啲case 多數冇乜野
唔好信上網啲research,求其偏頭痛都話cancer
加油
樓主爸爸會冇事的! 加油
連登仔女幫你屋企人打氣
會平安冇事架!
加油!
bless
希望大步攬過
希望樓主爸爸平安
樓主一家平安
希望你爸爸無事。
隔離試下話有好緊急既人道原因 睇下可唔可以放你出去一陣啦
祝平安無事
agree!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞