飛的俾的士狗騷擾

281 回覆
1901 Like 59 Dislike
同佢講 你「勿竄起」呀!
陣間炒左無得賠就好笑
上黎吹水都有分啦
幫推
咁又唔係wor
我試過唔小心夾多左張20蚊俾黃的師傅
佢發現之後打返電話來叫我拎返
仲要特登揸返架車來俾返我
好sweet 好caring
男朋友仲要依賴交通工具接條女扣晒分
有無證據先,你話係就係?
良心司機
安全好多

車牌?
廢到,係連登開post 當做左嘢
投訴完再報狗啦
係又點? 弱智?
你老母出街都係預左任人屌
先生左你隻野仔出黎
你講就係?
呢啲佢一開始講就要錄鳩佢音之後報狗告佢非禮
好過份 推
上面blame the victim係咪傻撚咗
我都無話一定要應個司機 當然你唔係事主緊係可以大安旨意話點點點第一次遇到啲咁既情況,事主一定係驚到唔識比反應 唔知點答先可以令情況變到無咁危險 但答唔好喇掛=閪痕?
乜撚野邏輯嚟你同個dc9諗野有乜分別
個dc9係咪拎白卡架,講到好似識咗你條女好耐咁
咪就係
淨係報狗都有排佢煩
報埋其他女權組織上埋傳媒
佢轉行都得
女朋友同司機對答緊嗰時有冇即刻send message 比你,如果冇就要提佢下次再遇到要即刻搵你,同埋要開live location或者即刻打電話俾你,通常佢見到你打電話如果唔係真係真·準備犯罪佢都應該會有危機意識驚比狗拉即刻停,而如果你得閑就即刻過嚟接佢,影低佢個樣同佢嘈最好就嘈到入差館。
個司機明顯係性騷擾,但事後報狗未必好快處理,除非社會迴響大,反而試下去嗰啲乜乜女性平等會報低可能都有機會,不過講真記車牌號碼好過記名,你睇吓你女朋友記唔記得咩車廠打過去問番咩車牌號碼。個司機又唔係名人,你齋記個名作用唔大,坐車發生咩事都係記車牌先,而家希望可以搵到車牌號碼就易啲立案。
發生依啲事冇人想,司機依啲行為當然要杜絕,但作為一個受害人都唔係肉隨砧板上,當下反抗唔到都要記重要資料之後跟進。正如雞排妹記得嗰時係尾牙係邊個做過啲咩點做,可以還原番成件事出嚟。即使係好安全嘅國家,男女都應該保持安全意識,保護自己。如果唔係你咩都唔記得真係冇人幫到。
其實個女仔可以即時用電話報狗,以狗制狗
叫佢下次開facetime搵你
麥禧樹?花名:乜西事?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞