冇bno 冇學歷 英文差既人入黎

212 回覆
166 Like 58 Dislike
洗頭艇
你估咁易
有啲人係寫同講上面差啲 香港教育已經對佢好大影響
咁佢冇等揀嘛,冇學歷又冇bno
有BNO,無學歷,英文差
一樣,英文差加得B牌同水喉匠,曾經好努力考牌,原來係一場空
佢死都未回歸啦屌
留喺香港盡全力咬綜援
你隨時成為壓跨駱駝的最後一根稻草
點解唔去學?真係認為會一定死撚硬?點解要咁唸自己?唔去做點知得唔得?

我06年讀完中3去咗去讀IVE...我連會考,AL都冇考過。

由IVE Cert讀撚到上HD, 之邊做野邊儲錢, 上年仲讀完個一年U番呢,仲拎埋某學科獎.....仲唸住揾外國工作...出去見識下。

我都可以咁樣得到番呢,點解唔去嘗試下去做?光陰似箭,巴打,到時老咗先後悔就太遲。
我都係由讀唔到書依家準備入劍橋
咪撚賴啦,屌你,乜撚都唔洗做就想移民,比心機好好學習,年輕辛苦d都唔怕
唔開心?笑下咪得囉
利申心理醫生
仲有,我同你一樣,都係冇BNO

我當年97年前得6歲,屋企人冇幫我申請,但大佬同2佬就走去申請?點解我咁記得?

因為細過有跟過佢地去金鐘英國領事館,而家你問我嬲唔嬲,我一定話嬲,親生兄弟都唔肯去幫個最細細佬去申請,家陣當我係玩具?
有咩事就推鳩最細細佬去死?自己就拍拍個屎眼走人?

到而家呢刻我表面冇野,心底憎撚到仆街,而家只可能靠自己同其他有朋友幫手,唔想靠屋企人。
淨係識搵藉口唔識解決問題
連登雞湯系列
咁嘅心態 留喺香港都係垃圾
戇鳩仔 你可以google英國人口先9up

屌你老母
快啲感謝老豆老母有錢俾你去
我都係,而家兼讀緊嘅嘢去到英國完全冇用,去到一定做唔番本行。
不過都諗住去試吓。
俾啲信心自己,唔好怕柒,邊個未柒過,冇人會咁on9記住「條友10年前啲英文垃圾到我聽唔明」
宜家開始努力,學返好英文同考返個degree
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞