非法集結案警員疑抄口供連標點都一樣 警辯稱:中文唔係逗號句號就係頓號㗎啦

89 回覆
32 Like 115 Dislike
turnitin 99%
小學都識重組句子啦
遲下衝埋去打柒個官
我懷疑班狗連毅進都冇讀過
講真 班狗係法庭外打柒個官
自己友唔拉 就算拉 律政司唔告既話
就算終審大法官都吹佢唔漲
呢D就係而家香港既寫照
辯方再指,兩人均在證供形容示威者衣著為「身穿黑色衫,黑色長褲,戴黑色口罩」;伍同意這部分與警長證供完全相同。伍解釋當時與上級一起看到示威者,對於描述他們衣著,伍指「大家有共識㗎嘛」,例如警員會使用「術語」如「AP」(arrested person)形容被捕者,稱:「字眼相同完全冇問題」。https://www.thestandnews.com/court/10-1-%E9%BB%83%E5%A4%A7%E4%BB%99-%E9%80%A3%E6%A8%99%E9%BB%9E%E7%AC%A6%E8%99%9F%E9%83%BD%E4%B8%80%E6%A8%A3-%E8%BE%AF%E6%96%B9%E8%B3%AA%E7%96%91%E8%AD%A6%E6%8A%84%E8%A5%B2%E5%90%8C%E8%A2%8D%E5%8F%A3%E4%BE%9B-%E6%94%9D%E9%8C%84%E8%AD%A6-%E5%AD%97%E7%9C%BC%E7%9B%B8%E5%90%8C%E5%AE%8C%E5%85%A8%E5%86%87%E5%95%8F%E9%A1%8C/
我小學學如果呢個寫法全部都係、
如果最後係 以及防毒面罩先會用,
唔通我小學學錯
兩隻狗做既野一樣....
即係其中一隻可以人道毁滅~!!

btw....狗狗係無辜架~!
只可以話佢中文差又懶醒咁, 例舉物品個陣唔清楚
前句係形容衣著, 後句係手足帶嘅物品

如果兩隻黑警寫法一樣咁好有機會互抄功課
毅進仔,老作,老屈,連口供都要抄。一個二個死全家啦
毅進仔由小學生抄到成年人
梗係覺得冇問題架
差佬不嬲作慣口供,有套standard来樣辦去抄,有落過口供就知佢地亂咁黎,以佢地想去既方向寫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞